To je to što me zanima!

Milanović: Nakon neovisnosti, ostvaruje nam se i druga želja

Premijer Zoran Milanović u čestitki građanima povodom Dana državnosti zahvalio je svim braniteljima ''koji su dali najveću žrtvu u obrani zemlje i uspostavi mira''
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Zoran Milanović hrvatskim građankama i građanima uputio je čestitku u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske. Čestitku premijera donosimo u cijelosti. 

''Dvadeset i dvije godine nakon Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, na pragu smo ostvarenja još jedne želje – punopravnog članstva u Europskoj uniji. 

Nakon povijesne odluke da budućnost nastavimo svojim putem, nametnut nam je rat u kojem smo ostali bez mnogih bližnjih, bez mnogih prijatelja. S posebnim pijetetom zahvaljujemo svim braniteljima i njihovim obiteljima koji su dali najveću žrtvu u obrani zemlje, uspostavi mira te obnovi i izgradnji razrušenih domova.

U trenutku priključenja europskoj obitelji, naći ćemo snage, znanja i odlučnosti za ostvarenje glavnog cilja naše politike – gospodarskog oporavka i daljnjeg razvoja neovisne Republike Hrvatske.

Svim hrvatskim građankama i građanima, u ime Vlade Republike Hrvatske, čestitam Dan državnosti.''

Idi na 24sata

Komentari 215

  • Barinjo 25.06.2013.

    koji licemjer

  • ivanfilip 25.06.2013.

    Nakon neovisnosti, za koju smo se krvavo izborili. razni milanovići ulažu neovisnost i građane Hrvatske u neizvjesnost umjetne tvorevine EU.

  • 24.06.2013.

    ma na ovom portalu su samo ograničene seljačine koje komentiraju nešto o čemu nemaju pojma!

Komentiraj...
Vidi sve komentare