To je to što me zanima!

Milanović: Očekujem barem malo ljudskosti iz Beograda

No možda previše očekujem, rekao je u ponedjeljak premijer koji je u službenom posjetu u BiH. Kaže da očekuje da vlasti u Srbiji vrate optuženog Šešelja u pritvor
Vidi originalni članak

Očekujem da vlasti u Srbiji ispoštuju svoje obveze i vrate optuženog za ratne zločine Vojislava Šešelja u pritvor kako je to zatražilo tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, rekao je u ponedjeljak premijer Zoran Milanović. Dodao je i kako je njegova želja sve ovo vrijeme bila da se Beograd jednostavno distancira od govora mržnje kojega je Šešelj neprekidno širio otkako je pušten na privremenu slobodu.

- Nije trebalo ovo pokazivanje nepostojećih mišića. Samo sam htio da se ljudi tamo opredijele i da kažu da je ono što taj čovjek govori zlo, ništa više od toga. To ne radim iz nikakvih niskih namjera i pobuda. Poznato je svakome koliko se ja osobno i moja Vlada zalažemo za poštivanje nacionalnih manjina u Hrvatskoj a prije svega najveće, a to je srpska nacionalna manjina, pa onda očekujem bar malo korektnosti i ljudskosti iz Beograda, no možda previše očekujem - rekao je Milanović u Kreševu u BiH gdje je boravio u radnom posjetu. 

Podsjetimo, haški je tužitelj u ponedjeljak zatražio da se Šešelj vrati u haški pritvor. 

Pusić: Poludjelog zločinca vratiti u Haag!

'Podsjećamo da je ministrica Vesna Pusić 19. studenog poručila da bi Haaški sud trebao reagirati na istupe Vojislava Šešelja, "poludjelog ratnog zločinca" kojega je zbog bolesti pustio na privremenu slobodu, i vratiti ga u pritvor zbog njegove retorike koja šteti i odnosima Srbije sa susjedima i njezinom europskom putu'. Tako glasi odgovor iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova na našu molbu da ministrica Vesna Pusić prokomentira podnesak tužiteljstva Haaškog suda o vraćanju u pritvor Vojislava Šešelja. 

- Potpuno je jasno da on šteti europskom putu, u prvom redu, a onda i dobrim odnosima između Srbije i njezinih susjeda. Ne zato što ja mislim da on ima neki utjecaj, ali zato što u javno mnijenje unosi retoriku zbog koje je, između ostalog, došlo i do zločina u ratovima '90-ih i koja je nedopustiva bilo gdje. Prema tome, očito je da bi haaške institucije trebale reagirati i vratiti ga u pritvor - ponovili su iz MVEP-u riječi ministrice Vesne Pusić

Idi na 24sata

Komentari 165

  • jagodica_bobica 02.12.2014.

    ma ti i josipović ste isti...

  • cappuccino00 02.12.2014.

    a hrvati očekuju barem malo ljudskosti od kukurikavaca

  • zebra 27 02.12.2014.

    Da bi očekivao od nekog ljudskosti, prvo trebaš imat sam ljudskosti i dostojanstva.. "Svi smo mi ljudi, ali malo tko je čovjek"..

Komentiraj...
Vidi sve komentare