To je to što me zanima!

Milanović tvrdi da je Hrvatska nacija nevjerojatan paradoks

Među nama su kulturne i druge razlike prilično velike, i to nije lako držati zajedno. Mi smo raznolikija zajednica od svih drugih u Europi, rekao je premijer u Njemačkoj
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović imao je zanimljiv govor u Zakladi Friedrich Ebert za vrijeme posjeta Berlinu. Naime, premijer nije naglašavao ono što građane njegove zemlje spaja, nego ono što ih dijeli. 

- Hrvatska nacija je nevjerojatan paradoks i to nije lako držati zajedno. Hrvatska je raznolikija zajednica od svih drugih u Europi - rekao je Milanović. 

Premijer je u svom govoru napomenuo kako su ga mnogi njemački političari pitali jesu li to razlike kao kod Nijemaca između Bavarca i Pomeranca. 

- Rekao sam im ne, to su veće razlike u maloj zemlji. I takva nacija, hrvatska nacija kao produkt zadnjih dvjesto godina, nevjerojatan je paradoks. Jer su među nama kulturne i druge razlike prilično velike, i to nije lako držati zajedno – rekao je Milanović, a javlja Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • ZoranPodunajec 25.09.2012.

    Gotovo svaki Premijer prije nego što ode u posjet drugoj državi, dobro pripremi svoj put, svoj nastup i govor. Osmisli šta ce tamo govoriti i kako ce prezentirati svoju zemlju iz koje dolazi. Njegovi ga suradnici koji su zaduženi za protokol upoznavaju sa satnicom i nacinom na koji ce se protikol odvijati, tako da se ne može desiti nikakav gaf sa stranama, spoticanjem o tepih, da se nezna sa koje strane i gdje se treba stajati tijekom protikolarnog obilaska i pozdrava. Govoriti u stranoj zemlji u koju si dokšao ka Premijer sa nekim ciljem i svrhom, o kulturnim i drugim razlikama koje vladaju među njegovim narodom je nepotrebno i neumjesno. Spominjati pritom rijec paradoks govornicka je šminka koja samo može štetiti. Rakao bi Sokrat o Premijerovom paradoksu " Znam da ništa neznam". Dragi Premijeru ,nismo mi slucajan narod, poluljudi, paradoksalni Hrvati, mi smo Hrvati jedinstveni, i to kulturološki, povijesno i kako got hocete, malo nas je ali nas ima. Mislim da je izbor Vas i vaše stranke na celo ove države najveci paradoks u posljednjih dvadesetak godina.

  • zg36 22.09.2012.

    Paradoks je kad si socijal-demokrat na papiru, a neo-liberal po djelima

  • Capafiori 21.09.2012.

    Mi možda jesmo nevjerojatan paradoks samo u vašim očima Milanoviću. Vjerujte mi na riječ, voljela bih da vas nikad u životu nisam vidjela, ni vas i našu vladu, pa čak ni na TV ekranu, jer vi svoj narod ne vidite ni kad mu se obračate, ni kad ga ponižavate u Europi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare