To je to što me zanima!

Milanović: Želimo da Albanija što prije počne pregovore s EU

Premijer Zoran Milanović smatra da nije ispravno što Beograd počinje pregovore, a Albanija ne. Rekao je da su razlog tomu vjerojatno ukorijenjene predrasude u EU
Vidi originalni članak

Hrvatska će dati podršku Albaniji da što prije počne pregovore o članstvu u Europskoj uniji, izjavio je premijer Zoran Milanović koji boravi u službenom posjetu Albaniji. Dodao je da ne smatra ispravnim što Beograd počinje pregovore, a Tirana još ne.

- Hrvatska ima samo jedan glas, ali taj će se glas čuti. Umjereno, razumno, ali će se čuti -  rekao je Milanović te dodao kako smatra da je realno da Albanija u lipnju počne s pregovorima, piše HRT.

Ukorijenjene predrasude

Albanija se, podsjećamo, nadala da će s pregovorima početi u prosincu 2013., no to se nije dogodilo. Albanski premijer Edi Rama smatra da su razlog tome predrasude ukorijenjene u EU, ali da ih to neće omesti u približavanju europskoj zajednici. S tom tvrdnjom složio se i Milanović koji je rekao da će Hrvatska ustati glasno protiv predrasuda jer im je i sama bila izložena.

Rama je opovrgao glasine da će Albanija u sklopu racionalizacije zatvoriti veleposlanstvo u Hrvatskoj.

-Nije istina da Albanija želi zatvoriti veleposlanstvo u Hrvatskoj jer je Hrvatska primjer, ona nam služi kao zemlja koja nas nadahnjuje i važan nam je partner.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • 21.01.2014.

    Da bar bicikle proizvodimo ( i to nam je tehnološki nedostižno) pa da braći Albancima prodamo par milijuna komada.

  • 21.01.2014.

    Zoki prestani govoriti u naše ime ("mi želimo da Albanija ovo ili ono). Ti nisi moj, nisam te birao i ne slažem se ni u čemu s tobom. Ako želiš saznati moje mišljenje uvedi svakodnevne internetske mini referendume (besplatne) pa da vidiš što narod želi ili ne.

  • ljubica ljubičica_1 21.01.2014.

    Bar ga je neka zemlja i pozvala u posjetu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare