To je to što me zanima!

Milijarda na moru: Bogataš iz Meksika opet plovi Jadranom

Već nekoliko godina Mayan Queen IV, plutajuća vila meksičkog bogataša, pristiže na jadransku obalu. Prije nekoliko dana doplovila je do Raba i onda krenula na Mljet
Vidi originalni članak

Nekoliko je dana na otoku Rabu bila usidrena Majanska kraljica ili, pravim imenom, Mayan Queen IV, luksuzna megajahta meksičkog multimilijardera Alberta Bailleresa. U luku je, kako kažu iz lokalne lučke uprave Rab, superjahta uplovila u petak, 4. srpnja, a na opće divljenje prolaznika, isplovila je u ponedjeljak, 7. srpnja, oko 10 sati, nastavljajući dalje prema Mljetu. 
 U utorak poslijepodne je, pak, uplovila u pulsku luku.

Za svoju luksuznu ljepoticu iskeširao milijardu kuna

Iako ovo nije prvi put da Bailleresova ljepotica plovi Jadranom, svaki put izazove puno pozornosti. Što, zapravo, ne čudi s obzirom na to da je jako velika, jedna od najvećih na svijetu. Proteže se na čak 92 metra, a na nju stane 16 gostiju i 24 člana posade koji ih služe. Maksimalna joj je brzina 22 čvora, plovi pod zastavom Kajmanskih Otoka, a gostima su na raspolaganju jacuzzi, jet-ski, nekoliko salona i ostali “popularni” sadržaji na megajahtama. Za Bailleresa ju je 2008. izradila tvrtka Blohm & Voss, prema dizajnu nagrađivanog britanskog dizajnera Tima Heywooda. Meksički poduzetnik za nju je navodno iskeširao oko milijardu kuna, što mu vjerojatno i nije bio prevelik šok jer “teži” oko 65 milijardi kuna.

Treći najbogatiji Meksikanac i 35. najbogatiji na svijetu

Bailleres je, kako je 2012. otkrio Forbes, treći najbogatiji Meksikanac i 35. najbogatiji čovjek na svijetu, prema izvješću Bloomberga, također iz 2012. Šef je korporacije Grupo Bal, koja kontrolira veliki broj različitih tvrtki, poput rudarske tvrtke Penoles, prvog svjetskog proizvođača srebra, te lanca robnih kuća El Palacio de Hierro.

Kako to obično biva, i ovdje je gostima i posadi privatnost bila jako važna, pa znatiželjnici nisu mogli virnuti u raskošnu unutrašnjost, kaže čitatelj koji je fotografirao megajahtu.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • chill27 09.07.2014.

    nece to nama donjet koristi samo nasim politicarima...

  • 09.07.2014.

    ponedjeljak rab, pa otišli do mljeta i onda se isti dan vratili u pulu???? izgleda da je poznavanje geografije krajnje upitno, jedino ako jahta ima warp pogon.

  • BlackRaven 09.07.2014.

    "Pelarus" je bolji, ljepši i veći. Ali nije niti ova loša, samo to je preveliko sve...Koji ti je gušt otići na privatno krstarenje sa 36 članova posade? Ono baš je "privatno" jelda? I hrpom zabadala sa strane...;P

Komentiraj...
Vidi sve komentare