To je to što me zanima!

Milijarder Michael Bloomberg novi je kandidat demokrata

'Natječem se za predsjednika kako bih porazio Donalda Trumpa i obnovio Ameriku', rekao je Bloomberg (77) u nedjelju nakon što je objavio da ulazi u utrku za predsjednika
Vidi originalni članak

Milijarder Michael Bloomberg, bivši gradonačelnik New Yorka, objavio je u nedjelju da ulazi u utrku za nominaciju za predsjedničkog kandidata demokrata na američkim izborima 2020. i tako se pridružio dugačkoj listi kandidata. 

Sedamdesetsedmogodišnji Bloomberg, jedan od najbogatijih Amerikanaca, sasvim je promijenio mišljenje od ožujka kada je rekao da se neće natjecati.

- Natječem se za predsjednika kako bi porazio Donalda Trumpa i obnovio Ameriku. Ne možemo si dopustiti još četiri godine nepromišljenih i neetičkih poteza predsjednika Trumpa, kazao je.  

- Ako (Trump) osvoji još jedan mandat, možda se nikada nećemo oporaviti od te štete, rekao je Bloomberg a prenosi agencija dpa.

SKUPLJA POTPISE Trump tvrdi: Bloomberg neće uspjeti u utrci za Bijelu kuću

Bloomberg, kojega Forbes svrstava na osmo mjesto liste najbogatijih Amerikanaca s procjenom da je "težak" 53,4 milijarde dolara, može sam financirati kampanju i potrošiti milijune dolara na oglašavanje i zapošljavanje ljudi u svojoj kampanji.

On pokreće kampanju u vrijeme dok dvoje od kandidata s najvećim šansama za osvajanje demokratske predsjedničke nominacije - Elizabeth Warren i Bernie Sanders - 'udaraju' po milijarderima i obećaju nametanje novih poreza super bogatima, piše dpa.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 26.11.2019.

    Masonski kandidat,a što drugo očekivati od Američkih izbora.

  • Fahri Musliu Junior 25.11.2019.

    Samo Hillary Clinton može dovesti u red ovu sa IStoka

  • Bluebird 25.11.2019.

    Bloomberg, jos jedan cistokrvni Amerikanac, is Khazarije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare