To je to što me zanima!

Milijun ljudi u panici bježi iz Teksasa od uragana Ikea

Uragan Ike mogao bi u subotu ujutro pogoditi područje Galvestona. Vjetar će puhati do 210 km/h, a valovi od 15-tak m poplavit će priobalje
Vidi originalni članak

Sa sigurnom smrću suočit će se stanovnici obiteljskih kuća na području otoka Galvestona i obližnjeg poluotoka Bolivara ne budu li slijedili obavezne naloge za evakuaciju, upozorili su u petak stručnjaci američke Nacionalne meteorološke službe.
Uragan Ike mogao bi u subotu rano ujutro pogoditi područje Galvestona kao uragan treće kategorije. Vjetar će puhati jačinom do 210 kilometara na sati, razina mora narast će do šest metara, a valovi od 15-tak metara poplavit će velik dio priobalja. Uragan je već zahvatio oko 40 posto površine Meksičkog zaljeva. Evakuirali su oko milijun stanovnika s teksaškog priobalja. Ceste su zakrčene automobilima. Stanovništvo je uzelo najosnovnije stvari i panično se dalo u bijeg. Ike se kreće ravno prema Houstonu, koji je s 2,2 milijuna stanovnika najveći grad u Teksasu i četvrti u SAD-u. Tamo se nalazi najveća rafinerija u zemlji te NASA-in Svemirski centar Johnson. U širem području Galvestona i Houstona nalazi se dvadesetak rafinerija nafte. Zbog najavljene opasnosti prekinule su ili ograničile proizvodnju.
- To je velika oluja. Ne mogu preuveličati opasnost koja nam prijeti. Štete će biti velike. Nestat će struje i bit će velika poplava - kazao je guverner Teksasa Rick Perry.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ljubice 12.09.2008.

    Poslije amerike, priroda nastavlja dalje.......i jos malo odosmo svi..................

  • ljubice 12.09.2008.

    i malo po malo .....ode amerika

  • marko00 12.09.2008.

    malo sam se sje... al nema veze xD

Komentiraj...
Vidi sve komentare