To je to što me zanima!

Milinović u KBC Rijeka pustio u rad uređaj vrijedan 47 mil. kn

Ministar zdravstva kaže kako će se sada smanjiti liste čekanja na terapije oboljelih od zloćudnih bolesti. Uređaj je pušten u rad u Klinici za radioterapiju i onkologiju
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Darko Milinović, posjetio je u srijedu KBC Rijeku i Thalassotherapiju Opatija - Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma. Milinović je u riječkom KBC-u u Klinici za radioterapiju i onkologiju, uz ravnatelja KBC-a Hermana Hallera, riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i župana PGŽ Zlatka Komadinu, u rad svečano pustio linearni akcelerator vrijedan 47 milijuna kuna. Milinović kaže kako će se sada smanjiti liste čekanja na terapije oboljelih od zloćudnih bolesti. 

U Opatiji potpisali sporazum o nabavi uređaja

Darko Milinović, ministar zdravstva, je na svečanom sastanku s ravnateljem bolnice Thalassotherapia potpisao sporazum o sufinanciranju nabavke dva uređaja za neinvanzivne kardiološke pretrage. Riječ je o Multi-slice CT-u (MSCT) i magnetskoj rezonanci (MTI). Po prvi puta u nekoj od hrvatskih bolnica će se ti uređaji koristiti isključivo u kardiologiji. Cjelokupan projekt koštao je nešto više od 20 milijuna kuna.  

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Spec 25.05.2011.

    Da li je to stroj koji radi "PING" i koji će se prodati privatniku pa onda iznajmljivati tako da rashodi neće ići u godišnji rashod nego u kvartalni obračun?

  • fijuman 25.05.2011.

    Sve ovo skupo plaćamo svi mi porezni obveznici znači da smo svi mi dali a ne vlada niti ministarstvo. Baš me zanima koliko će nas to koštati po glavi stanovnika, za brodogradnju 2500,00 kuna, za dug koji mi nismo napravili nego "oni" barem 75000,00 kuna po stanovniku, dokle više ???!!!!! Barem jednom da ode i za pametne stvari a ne za gluposti.

  • Sol Invictus 25.05.2011.

    Baš me zanima dal netko zna raditi na tom uređaju ili budu plaćali "vanjske" suradnike koji su prošli školovanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare