To je to što me zanima!

Miloloža odbio Jadranku Kosor, ne želi ući u Vladu?

Ivan Miloloža široj je javnosti poznat kao vlasnik tvornice "Munja", a čelnik je i u Hrvatskoj udruzi poslodavaca. Odluku neće objaviti u petak
Vidi originalni članak

Samo pola sata nakon Polančecove ostavke proširile su se glasine kako će na mjesto Damira Polančeca doći Ivan Miloloža, jedan od čelnika u Hrvatskoj udruzi poslodavaca. No, prema posljednjim neslužbenim informacijama Miloloža je odbio mjesto ministra gospodarstva. Jedno vrijeme u medijima se i kao mogući Polančecov nasljednik spominjao i ekonomist Željko Lovrinčević, no Kosor je od njega navodno odustala.
Miloloža je široj javnosti poznat po radu u HUP-u i vlasništvu tvrtke "Munja", koja proizvodi akumulatore i baterije. Također je poznat i po istraživanju koje je pokazalo da Hrvati produktivno rade tek 3,6 sati dnevno. U jednom od svojih intervjua rekao je da Vlada nije dobro reagirala na krizu te da je pomalo "lutala s jedne na drugu stranu".
Premijerka Kosor potpisala je razrješenje Damira Polančeca s mjesta ministra gospodarstva i o tome obavijestila Sabor.
- Polančec je ovim potezom pokazao prije svega da je mudar političar i da je odgovorna osoba, ali i da ima oodgovornost prema Vladi i stranci kojoj pripada - rekla je Kosor na početku sjednice Vlade.
- Otkako sam na čelu Vlade imala sam odličnu suradnju s Polančecom, a mogu reći i osobno da je naša suradnja bila sada bolja nego dok smo oboje bili potpredsjednici Vlade - izjavila je.
O njegovom nasljedniku na mjestu ministra, ali i potpredsjednika Vlade nije rekla ni riječi. Premijerka je izjavila i da se Polančecu sada otvara novi prostor kako bi mogao zaštiti sebe i svoju obitelj, a u tome će kaže, imati njihovu potporu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ciciban3 30.10.2009.

    miloloža je premazan svim mastima i vrlo dobro zna da bi se guranjem u vladu našao pod okom USKOKA a i drugih interesenata o porijeklu njegove imovine

  • drug Tito_1 30.10.2009.

    sve spasitelji,...hihi

  • tratuljonac 30.10.2009.

    Polancel lize Jacu sasvojim izjavama tak da bu vlazna jnos u drugom koljenu po unucima.A ona njemu titra nesilice da je to vec perverzno.FUJ! ode i on U Bosnu

Komentiraj...
Vidi sve komentare