To je to što me zanima!

Milovanović prije atentata ukrao snajper u Zagrebu?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Milovanović je s pomagačem nekoliko tjedana prije ubojstva Pukanića opljačkao prodavaonicu oružja Hunter K&Ž u samom centru Zagreba
Vidi originalni članak

Robert Matanić, osumnjičenik za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, tvrdi kako je samo nabavio moped koji je kasnije pun eksploziva podmetnut kraj Pukanićeva automobila. Tvrdi da nije sudjelovao u pripremi i samom ubojstvu.
No iz izvora bliskih istrazi doznajemo kako policija ima čvrste dokaze da su R. Matanić, njegov bratić Luka Matanić i Amir Mafalani sustavno pratili Pukanića. Otkrila ih je nikotinska strast jer su, prema policijskim dokazima, opuške cigareta odbacivali gdje god da su bili. Policija je prikupila opuške ispred zgrade u zagrebačkoj Ilici u kojoj je živio Pukanić te ispred ureda Nacionala.
Analiza njihovog DNK u slini pokazala je da se radi o već osumnjičenom trojcu. Doznajemo i kako indicije pokazuju da su ubojstva Ive Pukanića i Ivane Hodak povezana. Ta veza upućuje kako bi naručitelj ipak mogao biti Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam. On je imao motiv za oba ubojstva - poslove generala Vladimira Zagorca.
Jači motiv imala je crnogorska duhanska mafija, protiv koje je navodno trebao svjedočiti na suđenju u Italiji. No duhanska mafija, koliko policija do sada zna, nije imala motiv da ubije Ivanu Hodak. Državno odvjetništvo zatražilo je iz Italije dokumente u vezi s tamošnjim suđenjem.

MILOVANOVIĆ SE NEĆE PREDATI ŽIV?
Željko Milovanović, osumnjičen da je postavio motor s eksplozivom pored Pukanićeva automobila, i dalje je u bijegu. Stručnjaci smatraju da se bivši specijalac neće tako lako predati. Prekaljeni kriminalac, kojem su nakon jednog od okršaja odstranili testis, mogao bi se i ubiti, samo da ga ne uhite.


MILOVANOVIĆ OPLJAČKAO PRODAVAONICU ORUŽJA U ZAGREBU
Željko Milovanović je, piše Večernji list, u zagrebačkoj prodavaonici oružja Hunter K&Ž , nekoliko tjedana prije ubojstva Pukanića, ukrao vojni snajper njemačke marke Steyer. Potvrdio je to načelnik uprave kriminalističke policije Republike Srpske Gojko Vasić. I zbog toga je, kaže Vsić, Zagreb tražio Milovanovića. No, Zagrebačka je policija nakon pljačke, 8. rujna, izvjestila kako su nepoznati počinitelji ušli u prodavaonicu i uz prijetnju oružja zaposlenicima ukrali više komada vatrenog oružja. Navodno je riječ o 25 pištolja.
– Pokušavamo locirati još neke osobe s područja Republike Srpske i Srbije za koje pretpostavljamo da su povezane s Milovanovićem jer su bile s njim u kontakt – kazao je Vasić za Večernji i dodao da je srpskoj i policiji RS-a i te kako stalo da se Milovanović uhiti.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ivar 14.11.2008.

    Ma dajte ljudi sve je ovo lovacka prica nista drugo.Milanovic je za vrijeme rata bio veliki covijek u Belom Manastiru i bas zbog toga i ima pozadinu i u Srbiji. Nece njega braca izdat budite sigurni.Dok je hara u Belom Manastiru nitko mu nije smio nista napraviti a isto tako i nakon rata sto je zalosno.Dok nas jetuka za vrijeme rata i pravio pizda... po selim u Baranji braca su ga stitila a kad se nasi vratili u Baranju on je mirno sjedio na terasi kafica prije par godina. Kad ratni zlocinac i ubojica seta gradom pije kavu sa policijom sta mi mozemo ocekivat? Pravdu?Sigurno ne.......... Sve je ovo politika i nista drugo........

  • mika_h 13.11.2008.

    ocekujem da mi policija pozvoni na vrata, i ja sam bacao pikavce po ulici. Kakav je to dokaz, molim vas. Zar nema nista drugo osim pikavaca?

  • vidakeep 12.11.2008.

    a vidi ti KLIMA UREĐAJA na prvoj slici..hebote čak njih 7 na prostoru 2x2 ...:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare