To je to što me zanima!

Minimalne šanse: Tamnoputa Britanka rodila bijelog dječaka

Babica u bolnici je prvo pogledala mene pa njega. Zatim opet mene i rekla "Ne mogu vjerovati", prisjetila se Catherine (32), čije je prvo dijete bijeli dječak Jonah
Vidi originalni članak

Šanse da tamnoputa majka rodi bijelo dijete su jedan naprema milijun, a upravo to dogodilo se Catherine Howarth (32) iz Milton Keynesa u Velikoj Britaniji. 

Catherine je podrijetlom Nigerijka pa je i sama ostala pomalo zaprepaštena kada su joj u ruke dali tek rođenog sina Jonaha. Beba je imala blijedu kožu, zelene oči i svjetlo smeđu kosuRodila ga je 1. lipnja u bolnici u Milton Keynesu. 

Rekli su nam da je vjerojatno da ja nosim recesivni gen. Moji roditelji su iz Nigerije i koliko se sjećam, moja cijela obitelj je crna, rekla je majka

- Babica je prvo pogledala mene pa njega. Zatim opet mene i rekla "Ne mogu vjerovati" - prisjetila se Catherine. Rekla je kako je kod neke djece u prvih nekoliko tjedana moguće da im koža potamni, ali da se prema vrhovima ušiju može vidjeti da je Jonah potpuno bijel. 

- Rekli su nam da je vjerojatno da ja nosim recesivni gen. Moji roditelji su iz Nigerije i koliko se sjećam, moja cijela obitelj je crna - rekla je. 

Otac bebe: Boja kože nije važna

Suprug Richard (34) također je bio iznenađen kada je vidio svog sina, koji im je prvo dijete. Rekao je kako je bio sretan što je dječak zdrav i jak jer se porod nakratko zakomplicirao, no sve je proteklo bez poteškoća. 

- Boja Jonahove kože nije važna. Važno je da je on zdrava i sretna beba - zaključio je Richard. 

Liječnici su im rekli kako je Jonah vjerojatno jedino bijelo dijete koje će zajedno imati, ako budu željeli proširivati obitelj, piše Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • knapovka 15.09.2014.

    moja susjeda je bjelkinja,a muž joj je crnac i imaju sinčića malog preslatkog crnčića koji tepa na hrvatskom!!! da se raspekmeziš kad ga vidiš!!! i kaj bi tu sad trebalo biti čudno?? kao i ovdje crna majka rodila bijelo dijete od oca bijelca ili ovdje bijela majka rodila crno dijete od oca crnca!!!

  • Tišina mora 12.09.2014.

    bitno da je mali živ i zdrav,potpuno nebitno koja je boja kože u pitanju!! Geni su zbilja interesantna stvar i nikad se ne zna na koju će stranu prevagnuti i čije će nasljedne osobine dijete pokupiti,nekad djeca uopće nisu na roditelje već pokupe osobine bake ili djeda...

  • marica-maca 10.09.2014.

    Neka im je sa srećom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare