To je to što me zanima!

Ministar: Ako izruče Purdu, žalit ćemo se europskom sudu

Kaže da mu je savjest čista i da je zato došao među branitelje u Vukovar. Kao ministar, kaže, ograničen je zakonima i sporazumima koji se moraju poštovati
Vidi originalni članak

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković uvjeren je da nema osnove za izručenje Tihomira Purde  Srbiji. Smatra da će i srbijanski sud za ratne zločine odustati od izručenja, a uvjeren će da će isto zaključiti i sud u BiH. 

 - Poduzimamo sve da se to riješi i da bude pušten na slobodu. Mnogi su očekivali da će Hrvatska tražiti njegovo izručenje i preuzeti slučaj, ali nisu to mogli napraviti jer je DORH ispitao 30 svjedoka i nisu našli ništa. To je dokaz da je pravosuđe u Hrvatskoj neovisno - kaže Bošnjaković bez obzira na to o čemu telefonski razgovaraju Boris Tadić i Jadranka Kosor. 

Kaže da mu je savjest čista i da je zato došao među branitelje u Vukovar. Kao ministar, kaže, ograničen je zakonima i sporazumima koji se moraju poštovati.  

- Ukoliko Purda bude izručen Srbiji imamo snažan odgovor.  Žalit ćemo se europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu i tražiti da se zabrani suđenje na temelju iskaza koji je dobiven u logoru - kaže Bošnjaković. 

Rekao je da su od Srbije tražili da im dostave sve akte koje imaju, a tiče se istraga protiv hrvatskih građana te će odsad država obavještavati branitelje ukoliko se protiv njih vodi neka istraga. Dosad su dobili 85 takvih akata. 

'Svi zločini pa i komunistički se moraju istražiti'

Ministar je objasnio da se svi zločini moraju istražiti i da tako nema nikakve selekcije kada su u pitanju komunistički zločini. Na temelju dokaza treba otvarati postupke bez obzira tko ih je počinio, rekao je. 

Bošnjaković ne zna je li Sanader dobio optužnicu u Austriji iako su oni svu dokumentaciju poslali u tu državu. Ne može nagađati koliko će trajati taj postupak, a očekuje da će Sanader vjerojatno svjedočiti putem video linka. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • pacijent 14.02.2011.

    sad se ljepo morate ponasati kao slovenci prema nama!! ucijena na bosance i srbe uzmi im sve sto imaju skini im gace sa njih ako hoce u EU neka skidaju gace kao i mi pred slovencima sto smo skidali !!!!!trazite srbiju do zemuna ako ne daju nema EU ako pogledaju bilo kojeg hr.gradana mrko odmah blokada !!

  • rosa110 14.02.2011.

    Da nema ovih javnih proziva Vlade i ovog smijesnog ministra, Purde bi se on sjetio isto kao i Marica. Da li ga je netko cuo da je spomenuo Marica ? Bosnjakovicu, to su ljudi koji su jucer bili prvi i u prvim redovima u obrani ljudskog dostojanstva i suvereniteta Hrvatske. Danas si, prije svih ti i tvoja sefica, u poziciji vratiti njima ljudsko dostojanstvo, a ne o njima pricati kao da su oni spajalice u boji.

  • NIKE 13.02.2011.

    "Ministar: Ako izruče Purdu, žalit ćemo se europskom sudu" ma očeš p.... m... da si tjeo već bi to napravio Vidi se da ste sugava vlada

Komentiraj...
Vidi sve komentare