To je to što me zanima!

Ministar Bauk obratio se DIP-u. Kako? Pa, putem Facebooka

Bauk traži DIP da da uputu lokalnim povjerenstvima da ih prestanu maltretirati zahtjevima da promjene članove biračkih odbora jer su u rodu s nekim od kandidata
Vidi originalni članak

Ovim putem javno molim Državno izborno povjerenstvo (DIP) da izda uputu lokalnim izbornim povjerenstvima da nas prestanu maltretirati zahtjevima da promijenimo članove biračkih odbora jer su u rodu s nekim od kandidata jer to nije zakonska zapreka za članstvo u izbornim tijelima, a lokalna izborna povjerenstva nisu ni ovlaštena utvrđivati krvno srodstvo. To se odnosi na članove koje predlažu političke stranke (SDP, HDZ i svi ostali) koji po samoj logici stvari nisu neutralni. Hvala!, napisao je na svojem Facebook profilu ministar uprave Arsen Bauk. 

Prema Zakonu o lokalnim izborima predsjednik, potpredsjednik i članovi biračkog odbora ne smiju biti kandidati na izborima koje provode, a predsjednik i potpredsjednik biračkog odbora ne smiju biti članovi niti jedne političke stranke. 

Predsjednik i potpredsjednik imenuju se od strane nadležnih izbornih povjerenstava, a ostalih osam članova imenuju se na prijedlog političkih stranaka.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • beejesan 18.05.2013.

    Bauk najvjerojatnije prešućuje pravu prirodu tih zahtjeva. Nisu problematični stranački članovi biračkih odbora već predsjednik i njegov zamjenik koji bi trebali biti nestranački, a bilo bi poželjno da nisu u rodu s nekim od kandidata.

  • sestro 16.05.2013.

    stvarno je sreća imati za ministra bauka :)))

  • DIgad 16.05.2013.

    Je i mene pitali hočeš li na listu za Bandića, nemam ljudi dovoljno? tako se evo slažu liste, tata, kći, otac, sin i evo ti liste.Pa kako onda ne bi bilo i tamo gore na vrhu, nego rodbinski. (usput; nisam ni na jednoj listi)

Komentiraj...
Vidi sve komentare