To je to što me zanima!

Ministar Fuchs s predstavnicima nastavničkih Facebook grupa...

Fuchs je, prema izvještaju Foruma školska zbornica, izrazio spremnost da bude ministar koji će u slučaju pregovora s Vladom o materijalnim pravima stajati na strani učitelja
Vidi originalni članak

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs održao je u utorak u ministarstvu sastanak s predstavnicima nastavničkih Facebook grupa koji su mu prenijeli pitanja i probleme s kojima se učitelji susreću u svakidašnjem radu, izvijestio je Forum školska zbornica.

POGLEDAJTE VIDEO: Ministar Fuchs na ulasku u Vladu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Aktualno pitanje, koje su ministru prenijeli Tamara Šoić iz grupe 45 minuta i Josip Matković iz grupe Školska zbornica, jest nova školska godina i hoće li se učenici s početkom nastave u rujnu vratiti u školske klupe, napominje Forum.

Ministar Fuchs izrazio je spremnost da se uspostavi novi način komunikacije s učiteljima, ističe Forum i dodaje kako će predstavnici Facebook grupa prikupljati i sortirati ideje učitelja koje će se poslati ministru.

Prvi zadatak koji očekuje učitelje, dodaje Forum, jest konkretiziranje ideja i rješenja za uspješno provođenje nastave u školama u uvjetima epidemije.

PRIMOPREDAJA Fuchs preuzeo ministarstvo: Ne mogu vam sad reći što će biti na jesen, imamo dva-tri scenarija

Napominje kako su, uz goruće pitanje otvaranja škola na jesen, na dugotrajnom sastanku raspravljali i mnogim drugim problemima s kojima se susreću učitelji.

Prema priopćenju Foruma, ministar Fuchs izrazio je spremnost za revidiranje dopunskog rada u školama, anonimnih prijava, testiranja pri zapošljavanju i uloge Agencije za odgoj i obrazovanje u obrazovnom sustavu te spremnost da bude ministar koji će u slučaju pregovora s Vladom o materijalnim pravima stajati na strani učitelja.

Forum se nada da će novouspostavljena suradnja nastavničkih grupa s ministarstvom biti temelj uspješne buduće suradnje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • jaca od boli 28.07.2020.

    Ministrica Divjak nezamjenjiva.

  • Kimau 28.07.2020.

    Prvo obučite nastavnike, učitelje, profesore itd. da znaju prenijeti znanje djeci online, a ne da samo pošalju "pročitajte, prepišite" oblik poučavanja. Čast iznimkama koji su se trudili i objašnjavali i održavali djeci videokonferencije i davali kreativne zadatke gdje su se djeca više naučila istraživati i kritički razmišljati nego da su im držali klasično predavanje. Tek onda možete kritizirati online nastavu. Jer ima i djece sa kroničnim respiratornim bolestima, i kako mislite njih poslati u prepune đačke autobuse i smjestiti u učionice. Prva ja neću svoje poslati u školu pod tolikim rizikom samo da bi vi isprobavali hoće li takva redovna škola funkcionirati ili ne, neću da moje bolesno dijete bude vaš pokusni kunić. Radije biram život svog djeteta iznad vašeg isprobavanja. Da su mladi uvijek u povijesti slušali tradiciju i da nisu išli svojim putem, još uvijek bi živjeli u pećinama. Zato sam mišljenja da se treba škola prilagoditi tehnologiji koja je dostupna, a ne riskirati da imamo rasadnike asimptomatskih prenositelja i onda poslije lupati glavom u zid.

Komentiraj...
Vidi sve komentare