To je to što me zanima!

Ministar Horvat u Karlovcu otvorio 13. obrtnički sajam

"Svjesni smo činjenice da nam raste industrijska proizvodnja, da nam pada nezaposlenost, da smo konačno naučili privlačiti sredstva iz Eu fondova i to je dio gospodarskog rasta"
Vidi originalni članak

Kada vas krenu uvjeravati da su sajmene aktivnosti dio naše prošlosti, da sajmovanje i neposredan kontakt kupca i prodavača danas zamjenjuje internet, onda budite sigurni da nisu u pravu, rekao je Darko Horvat, ministar poduzetništva i obrta prilikom svečanog otvorenja 13. Obrtničkog sajma i 3. Sajma ekoloških proizvoda u utorak u Karlovcu.

- Svjesni smo činjenice da nam raste industrijska proizvodnja, da nam pada nezaposlenost, da smo konačno naučili privlačiti sredstva iz Eu fondova i to je dio gospodarskog rasta, da smo naučili smanjivati javni dug, a ono što je najbitnije, da smo naučili određene manifestacije i događaje financirati europskim sredstvima, a ne stvarati deficit u državnom proračunu. I ove godine, u vrlo kratko vrijeme, intenzivnim angažmanom ljudi u ministarstvu poduzetništva, na raspolaganju hrvatskom poduzetniku je iz strukturnih fondova EU stavljeno i alocirano preko 2,5 milijarde kuna. S 1. rujnom i Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo transformiramo u jedan zametak Hrvatske banke. Na istom mjestu moći ćete zatražiti i kredit i prvoklasno državno jamstvo, i ono što je za segment obrtništva najbitnije, nismo hrvatskog obrtnika kao najžilavijeg dijela hrvatskog gospodarstva ostavili na vjetrometini, već smo jednim dodatnim angažmanom gotovo 250 milijuna kuna priredili bespovratnih potpora upravo za taj segment hrvatskog gospodarstva - rekao je ministar obrtnicima i poduzetnicima, poručujući im neka ovaj obrtnički sajam bude na ponos gradu Karlovcu kao mjesto prezentacije i mjesto dogovora novih poslovnih angažmana.

Zaključio je da ako nema sinergije lokalne samouprave, gospodarstva, obrtnika i poduzetnika nema niti gospodarskog rasta.

Na sajmu izlaže ukupno 72 izlagača, obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva koji će u naredna četiri dana u srcu karlovačke „Zvijezde“, na Trgu Josipa bana Jelačića, posjetiteljima predstaviti svoje proizvode. Uz ministra Horvata otvorenju sajma prisustvovali su brojni saborski zastupnici, ministar branitelja Tomo Medved, zastupnik u EU parlamentu Davor Ivo Stier, predsjednik HGK-a Dragutin Ranogajec, predstavnici karlovačkih Udruženja obrtnika, te domaćini župan Ivan Vučić i gradonačelnik Damir Jelić. Sajam je posjetio i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić u pratnji partnerice Vladimire i njihovog sinčića Ksavera.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Mošsimislit 24.08.2016.

    Ma na kojim je taj drogama???

  • Kor - Jan - Dar 24.08.2016.

    DIO 1 -...Badava govoriti o hrvatskom OBRTNIŠTVU kad NEMA više velikih proizvođača u Hrvatskoj čiji su mali i srednji poduzetnici i obrtnici bili kooperanti,,, kao NEKADmm a bez velikih NEMA razvoja ni opstanka malih, a teško i srednjih. U normalnim gospodarstvima postoji prirodna simbioza između velikih i malih poduzeća. Svugdje velike tvrtke imaju ogroman broj malih kooperanata. Za malu tvrtku je idealna situacija, ako je pouzdan kooperant velike tvrtka. To joj je najbolje i najsigurnije tržište.Kad su velike tvrtke u Hrvatskoj popropadale ta NUŽNA poslovna veza se prekinula i stvorila probleme mnogim malim tvrtkama, od kojih su mnoge i propale.Osim toga u RH postoje još 4 ZLA koja uništavaju male poduzetnike, a u velikoj mjeri ih stvaraju velike tvrtke. NOVAC JE KRVOTOK gospodarstva i nedozvoljeno je da poduzetnik za prodanu robu ili izvršenu uslugu čeka mjesecima i godinama. A najveći su neplatiše velike tvrtke, u prvom redu državne, a onda i privatne. Drugo zlo je strašan uvozni lobi koji na agresivan i nekorektan način daje prednost stranoj robi. 3. je korupcija. Mali i srednji poduzetnik jednostavno nema novaca da nahrani sva gladna usta da bi dobio posao. Kad dodamo tome još gulikožerske poreze i kojekakve administrativne balvane i teroriziranje malih poduzetnika i obrtika od strane kojekakvih inspekcija,, onda je to to. "Ako" država stvarno i iskreno želi razvoj poduzetništva, nužno je da uništi ta 4 zla, bez odlaganja....nastavak sljedi dolje......

  • lotus_1 23.08.2016.

    Jel to onaj koji je bio protiv arbitraže sa molom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare