To je to što me zanima!

Ministar Horvat: Uplatu za Petrokemiju očekujem u srijedu

Jasno je da privatni kapital ne želi ući i plaćati tuđe i stare dugove. Takvom jednom odlukom Vlada je dug transformirala u vlasništvo, rekao je ministar
Vidi originalni članak

Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je u utorak navečer u Otvorenom da je Vlada prije tri mjeseca preuzela dug Petrokemije kako bi očistila bilancu, i kako bi novi strateški partneri ulaskom u to poduzeće zatekli čistu situaciju.

- Jasno je da privatni kapital ne želi ući i plaćati tuđe i stare dugove. Takvom jednom odlukom Vlada je dug transformirala u vlasništvo. Ovo je treći pokušaj privatizacije Petrokemije - rekao je Horvat.

OBJAVILI POZIV Petrokemija traži dioničare za dokapitalizaciju do 450 mil. kn

- Uz dva poziva koji su dosta neslavno završili, pri kraju smo trećeg procesa za koji sam siguran da će na sjednici Skupštine sutra prijepodne riješiti sve potrebno da se izabere novi Nadzorni odbor. Do tada očekujem da će na računu Petrokemije biti ako ne svih 450, onda između 400 i 450 milijuna kuna - dodaje.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • kažemja 31.10.2018.

    Kaj si ti? Glasnogovornik Vlade ili radiš u Petrokemiji?

  • čoviksjuga 31.10.2018.

    Novinar prenese poluinformaciju i onda krene lavina komentara i pljuvačine po vladi i ministru čak i u situaciji kada se relativno uspješno riješi jedan veliki problem zvan Petrokemija !! Alternativa je bila likvidacija firme i onda bi opet krenula pljuvačina, zašto se firma nije spasila !! Odlučite se pametnjakovići što želite !? Likvidacija ili dokapitalizacija ??

  • Latz 31.10.2018.

    "Jasno je da privatni kapital ne želi ući i plaćati tuđe i stare dugove. " -- ali zato se našim novcem znate razbacivati ... isključite aparate više

Komentiraj...
Vidi sve komentare