To je to što me zanima!

Ministar Lalovac je ljut: Na što ste stukli još 1,2 milijarde kn?

Na zakup novih ureda i svoju udobnost ministri troše više nego u pretkriznoj godini. Ministar financija Boris Lalovac sada ih je tražio da mu objasne zašto je to tako
Vidi originalni članak

Svaki put  kad neko ministarstvo ili agencija unajme nove urede, tvrde da time štede jer su jeftini.

Ministar financija Boris Lalovac to je srušio i od svih traži da objasne zašto su im troškovi za zakupnine, režije, održavanje i slično porasli za čak 1,2 milijarde kuna u odnosu na 2007. godinu.

- Sad trošimo 3,5 milijardi kuna! Kolege će mi morati objasniti zašto se ne možemo vratiti na godinu kad je ekonomija rasla - rekao je Lalovac najavljujući rebalans. Iz Ministarstva financija su nam dodatno objasnili da se samo za zakup godišnje izdvaja 200 milijuna kuna više nego prije sedam godina. Inače, država se pohvalila da smanjuje ostale troškove objedinjenom javnom nabavom, a sad je ispalo da su potrošili milijardu kuna više za ostale materijalne troškove. Država u vlasništvu ima više od 2000 poslovnih prostora, od čega je 700 praznih. Kad treba nekome ministarstvu, oni radije idu u privatne.

Tako Agencija za opremu pod tlakom plaća 30.000 kuna mjesečno 500 kvadrata za 11 zaposlenika! Nova Agencija za legalizaciju daje 60.000 kuna mjesečno. Ministar Zmajlović je odlučio preseliti se u novi neboder s povezanim agencijama za 13 milijuna kuna godišnje. Grčić si je unajmio prostore od PBZ-a jer je htio biti u centru..

Idi na 24sata

Komentari 101

  • AUSSIE 05.10.2014.

    Sanader je mala beba za ove,sve to treba rastjerati i pozatvarati,ovakvog lopovluka svijet nije vidjeo.Mala zemlja za velike lopove.

  • DragutinStanko 04.10.2014.

    Svi bi oni meni u vojarnu, rasporediti ih po vojnički....nek špara banda....

  • yocko 04.10.2014.

    Majstore to im sve ukini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare