To je to što me zanima!

Ministar Lalovac od Nijemaca 
traži hitnu pomoć
 za Poreznu

Ministar financija Boris Lalovac u Njemačkoj uči kako će reformirati Poreznu upravu. Hrvatski i njemački ministar financija prvi put će se sastati u petak u Berlinu
Vidi originalni članak

Boris Lalovac od Wolfganga Schäublea tražit će, između ostalog, pomoć u reformi Porezne uprave. Sastanak je tražio Lalovac jer je porezni sektor u Hrvatskoj trenutačno vrlo ranjiv, piše Večernji list.

Novi ministar nema pomoćnika, a na čelnom mjestu Porezne uprave još je vršitelj dužnosti. Dobra organizacija administracije te sustav koji omogućuje brzo rješavanje problema s porezima nešto je o čemu u Hrvatskoj još sanjamo, dok je u Njemačkoj taj sektor vrlo učinkovit. Osim što je sve decentralizirano, postoji financijski sud za porezne sporove na kojemu se sve rješava brzo.

Naš ministar navodno želi sustav koji bi pomagao poduzetnicima, a ne samo kažnjavao, kakav imaju Nijemci. Pretpostavlja se da će od kolege Schäublea tražiti tehničku potporu u provođenju reformi.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Hećim 05.07.2014.

    Hm, a da ipak zatražiš pomoć i savjet za reformiranje cijele državne uprave........

  • yocko 04.07.2014.

    Ha,ha neka uzme Šukera za savjetnika,on sve zna unapred,on kaže te je te i gotovo idemo dalje..

  • Kopular 04.07.2014.

    Lalovac već cijeli ovaj mjesec nije išao van po novce, pa kako i kada će birokrati dobiti plaću? Trk van po novce zgubidanu jedan, a ne moliti pomoć okolo. Nije ti posao mijenjati birokratski aparat, nego ga snabdijevati sa svježim novcem, mlakonjo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare