To je to što me zanima!

Ministar Gordan Maras: Ukida se obavezno članstvo u HGK-u

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Čak 33 minute ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras odgovarao je na pitanja građana koje je Poslovni dnevnik odabrao s društvenih mreža na Fejsu i Twitteru
Vidi originalni članak

Poslovni dnevnik izabrao je pitanja za Gordana Marasa na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru. Više od 30 minuta ministar je odgovarao na pitanja zašto se ne promijeni Zakon o financiranju HGK, o samostalnim djelatnicima, kada će početi inspekcijsko čišćenje bivših obrta i slično. 

Najavio je ukidanje obveznog članstva u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

- Vrlo brzo prezentirat ćemo zakon kojim se ukida obvezno članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori i kojim će poduzetnici sami odlučivati žele li ili ne biti članovi Komore. Nepotrebne su ove aktivnosti ispisivanja, koje vidimo sada, da pojedini poduzetnici opravdano upozoravaju da nemaju nikakve koristi. Mi ćemo to osigurati zakonskim rješenjem - rekao je. 

Maras je izrazio sumnju u regularnost izbora novog predsjednika Luke Burilovića, jer, kako kaže, čelnik mora imati 10 godina staža na mjestima koje imaju strateškog utjecaja na gospodarstvo.

Sve odgovore poslušajte u videu...

Idi na 24sata

Komentari 81

  • iva račić_1 19.03.2014.

    Trebamo dopustiti gospodinu Buriloviću da se pokaže.

  • PetraŠtimac 19.03.2014.

    A naravno kad nije vaš čovjek došao na čelo HGK!

  • PeđaGrbin 18.03.2014.

    Ovo je pravo oličenje SDP ovog politikanstva i marasove malodušnosti... Kada HGK-bude morala mlade i visoko obrazovanje ljude poslti na ulicu hoće li im Maras dati plaće...??

Komentiraj...
Vidi sve komentare