To je to što me zanima!

Ministar Milinović: Opačić je nervozna zbog izbora

Milinović kaže kako je Milanka Opačić bila sretna nakon što je donesen njezin restriktivni zakon kojim su drastično smanjene porodiljne naknade
Vidi originalni članak

Neću dopustiti SDP-u da dezinformacijama opet unosi nemir među parove koji se liječe. Neću dopustiti ni da se pljuje po ovim dečkima. Sa mnom je 10 liječnika iz cijele Hrvatske koji su željeli biti ovdje da se jednom zauvijek utvrdi tko laže. No, napominjem, oni nemaju veze ni sa jednom političkom porukom koju ću uputiti s ove govornice, samo sa stručnim dijelom - grmio je na konferenciji za novinare ministar zdravstva Darko Milinović. Zasmetale su ga konstantni napadi SDP-ove Milanke Opačić i Miranda Mrsića. Stoga je Milanki Opačić poručio da struka ne laže, te da je nervozna zbog predstojećih parlamentarnih izbora.
- Moja leđa su široka, politički obračun može, ali struku dirati nećete bez obzira na ime i prezime. Kad je donesen njen restriktivni zakon da se drastično smanje porodiljne naknade, za koji je glasala s obje ruke, Opačić je bila najsretnija žena na svijetu. Ne znam zašto. Zbog tog zakona rođeno je 10.000 djece manje što je ravno uništenju grada veličine Trogira, Knina, Poreča, Županje i Križevaca. No sad se bliže izbori i treba skrenuti pozornost s te činjenice. Ali ja sam tu da podsjećam - nizao je Milinović. Objasnio je i da je Mirando Mrsić nervozan zato što mu suprugina firma nakon reforme zdravstva kojom su snižene referentne cijene lijekova ima ugovor na milijun eura manje.
- Da se razumijemo, nije to kriminal, pozdravljam privatne aktivnosti supruge. Prije reforme imala je ugovor na tri milijuna eura.No, Mirando mi je ljut što smo javnim natječajem cijene lijekova snizili za 500 milijuna kuna. I naravno da mu reforma ne odgovara - rekao je Milinović. Iznio je podatke da je u prva četiri mjeseca prošle godine, a prije donošenja zakona bilo 201 trudnoća, te da je u istom periodu ove godine 241 trudnoća, što je 40 trudnoća više. Istaknuo je da hrvatska javnost mora vidjeti tko laže i tko pokušava skupiti jeftine političke bodove.
- Ovo je moja zadnja presica na temu umjetne oplodnje. Iznio sam sve podatke. Već sam ponudio da dovedete Mrsića i Ostojića, ja ću organizirati sučeljavanje 2 na 1. Ali oba su pala, nitko nije htio doći. A što se tiče optužbe da sam cjepivima oštetio državu za 40 milijuna kuna, to nije točno, ja sam državi uštedio 55 milijuna kuna koliko je cjepiva protiv gripe H1N1 otkazano. Naručeno je cjepiva za 70 milijuna kuna, plaćeno je 15 milijuna kuna, a otkazano 55 milijuna kuna. Zato nemate pravo na laž. Na političku utakmicu da - zaključio je Milinović.

Opačić: Kauboju odjaši... Milinović: Smiri nervozu

Idi na 24sata

Komentari 7

  • fax 20.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Brano 20.05.2010.

    Opačićka je najveći opanak u SDP-u , sramotno je da stranka drži takvu k....

  • stari mudrac 20.05.2010.

    znaš li ti ministre išta osim vređati ? ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare