To je to što me zanima!

Ministar Orepić o ravnatelju policije: 'On još nije smijenjen'

Na pitanje zašto je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko izjavio kako misli da je došlo do smjene Dominića, ministar Orepić nije želio odgovoriti
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić potvrdio je u srijedu u Saboru da ravnatelj policije Vlado Dominić nije smijenjen. Poručio je da je s Dominićem razgovarao o tekućim poslovnima.
- Radimo svoj posao ako da nikakvih promjena nema u ovom trenutku - izjavio je.
Na pitanje zašto je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko dan ranije izjavio kako misli da je do smjene došlo Orepić nije želio odgovoriti.
Najavljene smjene u policiji komentirao je i Nenad Stazić (SDP).
- HDZ ne krije svoje namjere da ovlada represivnim aparatom SOA-om, MUP-om ili da izvede napad na medije koji je počeo i koji je na djelu na televiziji, Vijeću za elektroničke medije. Vjerojatno će uslijediti HINA - rekao je.
Naveo je da glavni ravnatelj policije može biti smijenjen iz četiri razloga: na vlastiti zahtjev, ako se grubo ogriješio o dužnost, ako mu je istekao mandat i po sili zakona.
- Svaka druga smjena izvan tih razloga bila bi potpuno nezakonita. Nadam se da ministar unutarnjih poslova neće podleći Karamarkovim pritiscima, znači da će se Most tu održati, da će imati kralježnicu i da neće dopustiti zapravo jedan udar. Svako nezakonito smjenjivanje represivnog aparata je nekakav puzajući udar. Ako se uspije tome oduprijeti zaslužit će djelić moga poštovanja. Ako ne moramo zaključiti da se Most predao, da je digao ruke od svega i da je postao dio HDZ-a - poručio je Stazić. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • bajica1009 16.03.2016.

    Ma samo se prikazuje da sam odlučuje a Karamarko najavi smjenu i onda nakon 10-15 dana on je izvrši KAO sam odlučuje, sve su to djeca istog plemena kako reče mali grmić.

  • croaticum 16.03.2016.

    Formula je jednostavna, tko je uhljebljen i sluzio partijskim interesima treba da ide. Moze ici svojom voljom ili ga treba izbaciti.

  • Grozni 16.03.2016.

    Pode Karamarkom vise nece biti policija vec opet milicija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare