To je to što me zanima!

Ministar priznao: Zimbabve na računu ima samo 1200 kuna

Ministar financija je šokantnu vijest objavio na konferenciji za medije u utorak, a novinarima je poručio kako oni vjerojatno imaju puno više novaca od svoje države
Vidi originalni članak

Ministar financija u Zimbabveu, Tendai Biti, objavio je kako država u zalihama u banci ima tek 1200 kuna. Biti je šokantnu vijest objavio na konferenciji za medije u utorak, a novinarima je poručio kako je vjerojatnije da imaju pojedinačno više novaca u banci, nego što ima država.

- Financije ove vlade su trenutačno paralizirane - zaključio je ministar. Daily Mail javlja kako je takvo stanje na računu Zimbabvea zapravo posljedica vladavine ekonomske politike predsjednika Roberta Mugabea. 

Tri četvrtine stanovnika Zimbabvea inače žive od desetak kuna dnevno, a zemlja je i službeno jedna od najsiromašnijih država u Africi.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • wolfgar 31.01.2013.

    Ako do kraja mjeseca prebace račun na neku od naših banaka dobit ce pravo na trostruki minus i besplatnu sms uslugu :-D

  • Prva proleterska_1_1 31.01.2013.

    Ništa novo, takvo stanje imaju već 10 godina , otkada je predsednik Robert Mugabe pokrao ćitavu državu i dao zemlju bjelaca crncima , koji su i poubijali pola zemljovlasnika, a sami neznaju raditi poljoprivredu, odnosno niko neće da kupuje od njih , jer je to krvava roba! Inflacija jim je mnogo puta veća od najveće EX YU . Onaj ko prati zbivanja u svijetu to zna , a nekima je to hit vjest , kao npr. Đ. S.

  • WOMANIZER 30.01.2013.

    mi nemamo ni to!

Komentiraj...
Vidi sve komentare