To je to što me zanima!

Ministar Šimonović najavio 'mini reformu' pravosuđa

Problem inflacije parnica na trgovačkim sudovima planira riješiti povećanjem pristojbi pa bi stranke koje izgube parnicu morale platiti više pristojbi
Vidi originalni članak

Ministar pravosuđa, Ivan Šimonović, na radnom ručku s predstavnicima HUP-a u utorak je predstavio 'mini reformu' pravosudnog sustava. Šimonović problem inflacije parnica na trgovačkim sudovima planira riješiti povećanjem pristojbi pa bi stranke koje izgube parnicu morale platiti dodatne pristojbe, piše Večernji list. Namjerava smanjiti broj trgovačkih sudova na četiri i to u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Izmijenit će navodno i Zakon o sudskom registru te vrijeme potrebno za otvaranje tvrtke smanjiti na sate.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • amex 28.04.2010.

    Reforma, koja po redu??? Rješenje sa prekršajnog suda čekam već tri mjeseca i tko zna kad bude stiglo!!!!

  • vanbračna kći 28.04.2010.

    Od kada si ministar ništa napravio nisi u pravosuđu koje je puno korumpiranih sudaca niti češ išta napraviti jer i ti si KRADEZE-ova lutka na koncu!

  • nicijisin49 28.04.2010.

    Cista kozmetika. Sudstvo se mora emancipirati od politike sto je u bijelom svijetu normalno, no kod nas izgleda neizvedivo jer se vladajuce strukture ne zele dobrovoljno odreci tako snaznog instrumenta moci kao sto je pravosudje kojim beskrupolozno manipuliraju i upravo je sudstvo takovo kakovo jest razlog da je eu jako, jako daleko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare