To je to što me zanima!

Matić: U izmjenama Zakona vodila nas je i pjesma Grdovića

Do Božića će se donijeti novi Zakon o braniteljima ali i objaviti Registar branitelja, koji će, kaže Matić, biti 'na ponos pravim braniteljima', a na sramotu onim lažnima
Vidi originalni članak

Ministar branitelja Predrag Matić najavio je kako će izmjene i dopune Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji biti u proceduri do Božića. Do tada bi trebao biti objavljen i Registar hrvatskih branitelja. Matić je rekao kako će objava Registra biti "božićni dar pravim braniteljima" kojima će biti na ponos, a onima kojima u njemu nije mjesto, na sramotu, piše tportal.

- Kad izmjene Zakona o braniteljima budu donesene, bit će objavljen i Registar. Neće biti objavljen 'na divlje' kao prije dvije godine, nego u skladu sa zakonom - rekao je ministar Matić. Pojasnio je kako će Registar branitelja biti objavljen u elektroničkom obliku i u njemu će stajati ovi podaci - ime, ime roditelja, prezime, godina i mjesto rođenja, broj dana provedenih u Domovinskom ratu, pripadnost borbenom ili neborbenom sektoru, te pripadnost MUP-u ili MORH-u.

'Ako neki branitelj bude zadržan na granici, ići ću umjesto njega u zatvor'

Matić je istaknuo da će i njegovi podaci biti objavljeni u potpunosti kao i da niti jedan branitelj neće imati problema na granici zbog toga što je njegovo ime objavljeno. Ako netko i bude zadržan na granici, Matić je obećao da će on rado otići u zatvor umjesto njega na odsluženje kazne. 

Ministar je rekao kako su se pri izmjenama Zakona vodili hitom Mladena Grdovića "Nije u šoldima sve". Objasnio je da zakonske izmjene neće "zadirati u proračun", nego tek zahtijevati preraspodjelu sredstava unutar ministarstva kojem je na čelu kroz uštedu i racionalizaciju.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • kole02 12.10.2012.

    nikakve vajde od popisa ,da se oni hoće riješiti lažnih invalida mogli su to odavno napraviti u jednom danu,samo je trebalo postrojiti jedinice i vidjelo bi se gdje je tko bio,ali oni ne smiju to napraviti jer su i sami korisnici tih mirovina.Rubala je prodavao mirovine ,malo se pisalo o tome i????,dali je kome skinuta mirovina,nije,pisano je samo zato da mi mislimo kako oni rade svoj posao i uhvatili krivca,a gdje je taj krivac?povukao se iz javnosti ivjerovatno uživa u svojoj mirovini kao i svi ostali i puca mu k....za sve što se događa u LIJEPOJ NAŠOJ

  • nogometas05 11.10.2012.

    Moj punac je branitelj,ima invaliditet,ranjen je itd...navija za nasu repku,ide na sva gostovanja...sta mislis zasto ne ide sad u Makedoniju??zato jer je cuo da se nalazi tamo na nekom spisku jer ga je neki cetnicki vojvoda vidio na onom popisu kad je i Purda zamalo stradao...trebala se napraviti unutarnja revizija a ne ici u koje kakve objave koje nasim ljudima koji su ginuli za Domovinu samo šteti jer vjerovali ili ne peta kolona i dalje marljivo radi i prikuplja podatke...nikada se oni smiriti neće!!

  • MALA RAJA 11.10.2012.

    Ok ..samo pitam se kako cete uzet prava svim onim lažnim braniteljima na visokim pozicijama, koji vas drže na ovim mjestima??? kuku lele nama s vama...

Komentiraj...
Vidi sve komentare