To je to što me zanima!

Ministar Varga smjenjuje pet sanacijskih ravnatelja KBC-a

HRT doznaje da su ravnatelji pet Kliničkih bolničkih centara smijenjeni zbog navodnog lošeg rezultata sanacija, a ravnatelji, pak, ističu da imaju dobre rezultate
Vidi originalni članak

Ministar zdravlja Siniša Varga na sljedećoj sjednici Vlade predložit će smjenu svih pet sanacijskih ravnatelja kliničkih bolničkih centara, neslužbeno doznaje HRT.

S ravnateljima je u ponedjeljak održao sastanak, a na njihova mjesta predložit će uglavnom pomoćnike dosadašnjih ravnatelja. 

Umjesto ravnatelja KBC-a Zagreb Zlatka Giljevića doći će Hrvoje Vrčić. Ravnateljicu KBC-a Sestara milosrdnica Vesnu Šerić zamijenit će predsjednik Upravnog vijeća HZZO-a Marko Duvnjak, a ravnatelja KBC-a Split Kolju Poljaka zamijenit će Vedran Ćorić. Smijenjen će biti i najdugovječniji ravnatelj KBC-a Rijeka Herman Haler umjesto kojega će doći Davor Štimac, a sanacijskog ravnatelja KBC-a Osijek Sašu Lamzu zamijenit će njegov pomoćnik Sven Kurbel.

HRT doznaje da su ravnatelji smijenjeni zbog navodnog lošeg rezultata sanacija, a ravnatelji, pak, ističu da imaju dobre rezultate koje su trebali u Ministarstvo zdravlja službeno dostaviti tek prekosutra. Ni jedan smijenjeni ravnatelj nije prihvatio dužnost pomoćnika sanacijskog ravnatelja, što im je nudio ministar zdravlja.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • ivič 20.01.2015.

    kb Dubrava treba inspekcija rada a posebno za kolege nesuđenog predsjednika,gdje mu doktor utorkom ne dolazi u svoju ambulantu nego šalje mladu ljećnicu on hoda gore dolje,ambulante od pola tri ne rade u tri sestre idu doma!Nek ode neko kod Todoriča sat prije sa radnog mjesta!

  • oktopus1 20.01.2015.

    smjeniti politicre postaviti nestranacku struku

  • 20.01.2015.

    Ministri, svi se samoukinite. Ničemu ne služite. Isto kao ni župani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare