To je to što me zanima!

'Ministar za izbjeglice': Verdi ide u zatvor na tri i pol godine

Verdi se od 2001. do 2003. po Modriči i Doboju lažno predstavljao kao ministar za izbjeglice koji preko svojih veza u Zagrebu može omogućiti odlazak u Ameriku...
Vidi originalni članak

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu Okružnog suda u Doboju pa će državljanin BiH s prebivalištem u Zagrebu Werner Bešić - Verdi (69) kaznu za prevare, nedozvoljeno držanje oružja te trgovinu drogom u Hrvatskoj odležati tri i pol godine zatvora.

Verdi se od 2001. do 2003. po Modriči i Doboju lažno predstavljao kao ministar za izbjeglice koji preko svojih veza u Zagrebu može omogućiti odlazak u Ameriku, Kanadu i Australiju. Društvo mu je pravio Omer Dizdarević, koji se predstavljao kao njegov suradnik. Za svoje usluge dvojac je tražio novac te su od šest obitelji uzeli 39.500 KM. Oni dokumente za odlazak u inozemstvo nikada nisu dobili niti su ikada više vidjeli novac koji su naivno dali Bešiću.

Kod Verdija su u lipnju 2003. pronašli automatsku pušku i četiri okvira s municijom, ručnu bombu te 100 metaka za Luger te kilogram marihuane. Pored toga prekucao je broj šasije na Fordu te krivotvorio papire. U BiH je zbog svega toga dobio 3,5 godine zatvora. No, kako se sklonio u Hrvatsku, BiH je na kraju zatražila da Hrvatska preuzme izvršenje kazne.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • lotus_1 26.07.2014.

    Zar i ovog moramo hranit?

  • Little Tut 25.07.2014.

    Svestran neki čovjek, te izbjeglice, te droga, pa još i oružje.....poduzetan starčić.

  • WOMANIZER 25.07.2014.

    pa koji su to ljudi povjerovali? lolol T__T

Komentiraj...
Vidi sve komentare