To je to što me zanima!

Ministarstva će provjeriti valjanost potpisa građana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Josip Leko (SDP) zatražio je da članovi odbora dobiju pravo, po principu uzorka, da pregledaju popise građana podnesene od strane sindikata
Vidi originalni članak

Saborski Odbor za Ustav zadužio je ministarstva unutarnjih poslova i uprave da provjere valjanost i vjerodostojnost više od 813.000 potpisa građana za referendum o izmjenama Zakona o radu, a zaključak je donesen jednoglasno.
- Nema nikakve sumnje da će ministarstva obaviti svoju zadaću. Možda je za nadati se da će na sljedećim parlamentarnim izborima s jednakom važnošću biti promatrani i popisi birača da nam se više ne događa glasovanje mrtvih duša - kazala je Ingrid Antičević Marinović (SDP). Njezin stranački kolega Josip Leko zatražio je da članovi odbora dobiju pravo, po principu uzorka, da pregledaju popise podnesene od strane sindikata.
- Ne sumnjam u potpise, ali je naša odgovornost da glasujemo za ono u što smo se uvjerili. Neku 'štih probu' svatko bi od nas mogao imati. To je kontrola uprave, ne sindikata - rekao je. Čelniku odbora Vladimiru Šeksu inicijativa je zanimljiva, ali smatra da taj posao ipak trebaju obaviti nadležna ministarstva.
- To da bi zastupnici po metodi uzoraka radili štih probe i kontrolirali je li potpis nekog birača vjerodostojan, ne bi bilo korisno - izjavio je Šeks.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bluesky 15.07.2010.

    http://www.youtube.com/watch?v=D7O5AiGCPBY&feature=related

  • tužni šokac 15.07.2010.

    oni provjeriti to će se sve zbrljati ogavni hdz-samo to zna rušiti zaduživati i bahatost vrlina lopine hrvatske

  • šamar 15.07.2010.

    ma naci ce oni nesto da se referendum ne napravi rezite mi vrat ako nije tako!! a za sljedece izobre trebamo inzistirati provjeru glasova biraca...pa da vidimo koliko je mrtvih glasalo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare