To je to što me zanima!

Uzelac: Ministarstvo će učiniti sve da ukloni "vješala" s rive

Zlatko Uzelac rekao je kako će Ministarstvo napraviti sve da ukloni nadstrešnice za kafiće na rivi, jer izrazito nagrđuju možda najvažniju spomeničku baštinu Hrvatske
Vidi originalni članak

Zamjenik ministrice kulture, Zlatko Uzelac, u Splitu je komentirao planove Ministarstva vezane za dalmatinsko područje, a između ostalog je rekao i da će Ministarstvo učiniti sve što je moguće da što prije ukloni nadstrešnice za kafiće na splitskoj rivi. Istaknuo je kako splitska "vješala" izrazito nagrđuju možda najvažniju spomeničku baštinu u Hrvatskoj, Dioklecijanovu palaču, javlja Slobodna Dalmacija

Uzelac je kazao i kako će na dnevni red doći i druge investicije u smisli rehabilitacije baštine ispod tehnobetona. Zamjenik ministrice rekao je i kako zaštita Marjana neće biti tema Vijeća, jer će se Marjan zaštititi na drugi način. Dodao je kako je zaštita prirode sada pod Ministarstvom zaštite okoliša i prirode. 

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • IgorH 01.03.2012.

    ma kakvo uklanjanje! Neće to platiti samo Splićani, nego proračun RH, u koji svi uplaćujemo. Prvo neka ispitaju da li je postojeća instalacija nelegalno postavljena, da li ima potrebne dozvole, da li je bilo nepravilnosti prilikom natječaja. Ako je sve OK, tko ima pravo uništavati nešto što su svi građani platili. A onda svima nama naplatiti i rušenje. Naravno, i novo rješenje. Ponovo se netko mora oparit.

  • Prva Proleterska_1 23.02.2012.

    Ako je državi stalo do kulturne baštine , neka onda istera sve kafiće sa rive osim onih , koji se nalaze u zgradama , a ne u nekim dozidanim čardacima. Isto i za filigramce , torbare i druge. Sve kome je wc na 1 spratu. Pošto se to desiti ne može nit će se , ove tende su stilizovani jarboli , koji kontinentalcima ne znaće ništa, nit znaju šta je to, pa ih evo zovu vješalima. Pošto tende moraju biti i bit će, ove sadašnje bez reklama i dizajnersko urađene , su najbolje što se može i uklopiti u ambient mora. Možda bi ti postavio kišobran Henkelov ili Ožujskoga , seljaćino moja seljaćka !

  • ujo66 22.02.2012.

    nasli su par redikula koje su intervjuirali koji zele skinuti nosace suncobrana a ja cu ih naci na desetak tisuca koji ne zele skinuti te nosace i sta jedan srbin ima govoriti da ce on u kerumovu gradu skidati suncobrane kao da kerum govori kako ce u beogradu skinuti konja sa trga ovo je jos jedan pokazatelj treniranja moci vladajuce ergele kerum im smeta jer mrzi j urbane jugoslovene .

Komentiraj...
Vidi sve komentare