To je to što me zanima!

Ministarstvo podnijelo optužni prijedlog protiv Milana Bandića

Optužni prijedlog je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode podnijelo i protiv grada Zagreba. Jakuševčani najavljuju novu blokadu ako se ne prihvate njihovi zahtjevi
Vidi originalni članak

Stanovnici Jakuševca su uoči izvanredne sjednice Gradske skupštine najavljene za utorak ponovili da će ponovo blokirati ulaz u odlagalište ne prihvati li Skupština njihove zahtjeve. Među njima su proglašavanje naselja uz odlagalište područjem od posebne državne skrbi, plan zbrinjavanja otpada, kao i rješavanje kompostane i drobilice s odlagališta te zakonskog okvira za isplatu eko-rente.

- Situacija Jakuševca se mora riješiti. Zadovoljni smo što smo prošlotjednom blokadom probudili 'gradske oce' i natjerali ih na rješavanje problema smetlišta - rekao je Darko Furić, predstavnik Jakuševčana. Svjestan je, kaže, da se problem neće riješiti preko noći, ali se nada da će im odluke sutrašnje Skupštine ići u prilog. Hoće li pak Jakuševčani tužiti Republiku Hrvatsku za nezatvaranje odlagališta unatoč tome što nod 2010. nije imalo uporabnu dozvolu, Furić je rekao da i za to postoji mogućnost.

Jakuševčani su i dalje ogorčeni zbog javno objavljene liste s imenima i iznosima naknada obeštećenja za umanjenu vrijednost nekretnina koju primaju već devet godina.

- Istražit ćemo kako je lista došla u medije, rekao je Furić. Hoće li istražiti i kako su se na listi našli ljudi koji primaju naknadu, a ne žive u naselju, dodao je da to nije u njihovoj nadležnosti. Osporio je navode da su Jakuševčani u dogovoru s gradobnačelnikom Milanom Bandićem.

- Zahvalni smo mu za sve što je napravio, ali s politikom nemamo ništa, poručio je Furić.

Ministarstvo protiv Grada i Bandića podnijelo optužni prijedlog

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode podnijelo je u ponedjeljak protiv Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića optužni prijedlog na Prekršajnom sudu u Zagrebu. 

- Optužni prijedlog je pokrenut jer Grad Zagreb u razdoblju od 22. do 24. kolovoza 2012. godine nije osigurao uvjete i provedbu propisanih mjera za gospodarenje komunalnim otpadom, što je suprotno odredbama članka 15. Zakona o otpadu. Time je došlo do povećanog rizika od onečišćenja vode, tla i zraka, pojave neugodnih mirisa, odnosno na taj način došlo je do mogućnosti štetnog utjecaja na okoliš, obavijestilo je Ministarstvo, a prenosi Večernji list

Optužni prijedlog pokrenut je protiv gradonačelnika jer je on odgovoran za rad svih gradskih tijela, a na svom području nije osigurao uvjete i provedbu propisanih mjera za gospodarenje komunalnim otpadom.


Idi na 24sata

Komentari 19

  • Car Mrgud 28.08.2012.

    Ovo mu je jubilarna 346 kaznena prijava na koju mu se rasprnuo nježnik...

  • nemamedoma 28.08.2012.

    nadam se da bandić više nemože biti predsjednik opčine jakuševac poslije sljedečih izbora,a kamoli gradonačelnik zagreba.. tip ima prste u svemu u zagrebu i nitko mu ništa ne može.. e pa mogu građani zagreba.. ne glasat više za njega... na kozari boku je več legalizirao kuće na način kako jakuševčani traže u zamjenu za glasove... a ovaj puta ako jakuševčani zatvore smetlište,treba reagirati policija i privesti ih... kako su privodili kad se protestiralo protiv garaže na cvjetnom trgu... banana država!! ovdje se vlastodršci niti ne skrivaju kada rade ilegalne radnje...

  • diba_1 28.08.2012.

    kako nije osigurao, sa 90 miliona je kupio vrijeme da se nešto rješi, kupio vrjeme da bi vi ministri i dalje mirno sjedili i primali svoje velike plaće za nerad.Trebate mu se zahvaliti a ne ga tužiti.Ako on nije bio sposoban provesti sve mjere zaštite Jakuševca zašto onda vi niste to uradili, valjda je to dio vašeg resora.Sjediti u udobnoj fotelji i prosipati pamet je već viđeno, zato promjenite nešto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare