To je to što me zanima!

Ministarstvo: U radnoj skupni za izmjene ZKP-a stručnjaci iz kaznenog procesnog prava

Ministarstvo pravosuđa poručilo je u petak da su u radnoj skupni za predložene izmjene i dopune Zakona o kaznenom postupku sudjelovali stručnjaci iz kaznenog procesnog prava
Vidi originalni članak

No kažu i da podupiru svaku raspravu o zakonskim izmjenama, pa i današnju sjednicu Kaznenoga odjela Vrhovnoga suda.

Predsjednik Kaznenog odjela Vrhovnog suda Damir Kos izjavio je ranije danas, nakon sjednice Kaznenog odjela VS-a o zakonskim prijedlozima izmjena i dopuna Zakona o kaznenom postupku (ZKP), kako su one ''rad lošeg učenika koji loše prepisuje'' te da tekst nije raspravljen u struci ni na javnom savjetovanju. Dodao je kako "Ministarstvo pravosuđa i uprave, prema njihovu sudu, nije pružilo odgovarajuće obrazloženje niti je omogućilo pravu i potpunu raspravu. Zbog toga smo pozvali predstavnike Ministarstva kako bi nam ukazali čime su se rukovodili kada su sastavljali zakonski prijedlog'', kazao je sudac Kos nakon sjednice Kaznenog odjela Vrhovnog suda, na koju se nije odazvao nitko iz Ministarstva.

SJEDNICA Predsjednik Kaznenog odjela Vrhovnog suda tvrdi: Prijedlog novog ZKP-a rad lošeg učenika

Iz Ministarstva pravosuđa i uprave popodne su za N1 naveli da je "u postupku izrade zakonskog prijedloga Ministarstvo formiralo radnu skupinu u čijem radu su sudjelovali stručnjaci iz područja kaznenog procesnog prava, između ostalog predstavnik Vrhovnog suda, Visokog kaznenog suda, općinskog i županijskog suda, predstavnici akademske zajednice, Državnog odvjetništva, Ministarstva unutarnjih poslova te Hrvatske odvjetničke komore”.

Iz Ministarstva su poručili i da podupiru svaku raspravu o predloženim zakonskim izmjenama, tako i današnju sjednicu Kaznenoga odjela Vrhovnoga suda.

'I ZAŠTITA ŽRTVE' MUP: Izmjenama ZKP-a se jačaju prava osumnjičenika

“Međutim, smatramo da se je o predloženome moglo konstruktivno razgovarati u okviru već formirane radne skupine u kojoj sudjeluju i drugi stručnjaci, koji su ovu izmjenu pozdravili”, istaknuli su iz Ministarstva.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 11.06.2022.

    Kada hdz stručnjaci uređuju zakone onda je to nesto potpuno drugo od znanja i odgovornosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare