To je to što me zanima!

FOTO Pogledajte kako izgledaju toaleti u Ministarstvu zdravstva 'Ne kupujemo četke za 700 kn'

"Više od polovice toaletnih prostora, u osam derutnih sanitarnih čvorova je duže vrijeme izvan uporabe i nametnula se potreba saniranja šteta i njihova uređenja", navode u ministarstvu
Vidi originalni članak

Ministarstvo zdravstva ponovilo je u četvrtak da je sanacija sanitarnih čvorova u zgradi ministarstva neophodna i pozvalo medije da se sami uvjere u stanje tih prostora. U priopćenju ističe i kako kao poslodavac ima zakonsku obvezu osigurati dovoljan broj funkcionalnih sanitarnih čvorova za djelatnike.

Dobili smo fotografije toaleta u Ministarstvu zdravstva, možete ih pogledati u GALERIJI.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Plenkoviću je lakše spašavati Beroša nego tražiti novog ministra bolesnog zdravstva

'Nećemo nabaviti četke za WC od 700 kuna'

"Više od polovice toaletnih prostora, u osam derutnih sanitarnih čvorova je duže vrijeme izvan uporabe i nametnula se potreba saniranja šteta i njihova uređenja", navode u ministarstvu.

„S jedne strane imamo zakonsku i ljudsku obvezu osigurati našim zaposlenicima normalne uvjeta za rad i boravak u prostorima ministarstva, nikakav luksuz ili bilo što izvan uobičajenih okvira, pogotovo ne četke po 700 kuna kako se piše po medijima, a s druge pritisak ubrzanog povećanja cijena rada i materijala, a uz to i neprimjene komentare u javnosti. To nam otežava da učinimo ono što već pet godina čeka na realizaciju“, kaže ministar zdravstva Vili Beroš.

DRŽAČ WC PAPIRA OD 710 KUNA Ministarstvo o skupoj obnovi zahoda: Nije bilo ulaganja u sanitarne čvorove od 1980.

Ističe da se javni natječaj objavljuje i provodi u skladu sa zakonskim odredbama i zadovoljavanjem svih uvjeta.

U priopćenju također se navodi da projekt saniranja i uređenja datira još iz 2017., te da se na dosadašnje raspisane natječaje nitko nije javio, a da su promjene tržišnih uvjeta glede cijene rada, kao i povećanih cijena instalacijske i sanitarne opreme uvjetovali korekcije u natječajnoj dokumentaciji.

Mediji su objavili u srijedu kako Ministarstvo zdravstva na obnovu devet sanitarnih čvorova u zgradi u kojoj je smješteno planira potrošiti više od 2,3 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • gagasniper1 11.08.2022.

    a domara imaju? i ja bi doma sve mijenjao kad pukne pločica il se zaštopa cijev, al nemam iskaznicu...

  • Scrooge Mc.Duck 11.08.2022.

    Sramota. Narod gladuje a vi ovo radite, i još se hvalite sa time.

  • 11.08.2022.

    A u KBC-u Rijeka, pacijenti dobiju wc dasku onaj dan kada ministar prošeta odjelom. Kada napusti zgradu onda je skinu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare