To je to što me zanima!

'Ministarstvu treba i nekoliko mjeseci da utvrdi broj potpisa'

Udruga 'U ime obitelji' odgovorila je na prozivke ministra Arsena Bauka koji je u medijima izjavio kako se čudi što još nemaju konačan broj potpisa za referendum
Vidi originalni članak

Udruga 'U ime obitelji' odgovorila je na prozivke ministra Arsena Bauka koji je u medijima izjavio kako se čudi što još nemaju konačan broj potpisa za referendum kojim se traži izmjena Izbornog zakona.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Ministar uprave g. Arsen Bauk izjavio je u medijima kako ga čudi što Inicijativa „U ime obitelji“ još nema konačan broj potpisa. Podsjećamo ministra da potpise prikupljaju i obrađuju volonteri, koji to rade u slobodno vrijeme i koji su u tijekom 15 dana volontirali na više od 1600 mjesta izjašnjavanja. Svima koji su ikada radili nešto slično sasvim je jasno da je potrebno određeno vrijeme da se potpisne knjižice prikupe sa svih mjesta izjašnjavanja, dostave županijskim koordinatorima, zatim prevezu u Zagreb i provjeri broj prikupljenih potpisa. Za razliku od naših volontera, ministarstvu koje vodi ministar Bauk, sastavljenom od službenika koji su za to plaćeni, potrebno je i po nekoliko mjeseci da utvrdi prikupljeni broj potpisa iz potpisnih knjižica koje su uredno dostavljene, razvrstane i pohranjene na jednom mjestu. Tako je barem bilo s potpisima za referendum o braku, referendum o ćirilici i referendum o outsourcingu.

Podsjećamo i na to kako ministar Bauk niti nakon nekoliko godina još ne zna koliki je točan broj birača u Republici Hrvatskoj, iako imamo Državni zavod za statistiku koji ima svježe informacije iz zadnjeg popisa stanovništva i koji bi mogao dati najmjerodavniju informaciju o tome koliko je punoljetnih osoba u Republici Hrvatskoj s biračkim pravom.

Nadamo se da će u slučaju referenduma o izbornom sustavu Baukovo ministarstvo žurno provjeriti predane potpise, kako bi se referendum o izbornom sustavu mogao održati istovremeno s predsjedničkim izborima i na taj način omogućiti da se minimiziraju troškovi referenduma", stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Epic Flyer 10.10.2014.

    A,toliko se hvale s demokracijom u lijepoj našoj..

  • Mercedes s klasa 10.10.2014.

    Dr. Franjo Tuđman prigodom uspostave višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine: „Ne želimo stvarati niti poticati podaničke poslušnike, intelektualne dodvorice i laskave karijeriste, niti zaslijepljene političke protivnike ili bespomoćne mrzitelje, već odgovorne profesionalne intelektualce i znanstveno stručne ustanove koji bi kritičnim i pozitivnim intelektualnim stvaralaštvom pridonijeli blagostanju svog naroda i općem boljitku društva u kojemu žive i djeluju.“ Pitanje za sve Vas: Tko je svojim djelovanjem bliži ostvarenju ove vizije, Milijan Brkić - Vaso, Karamarko, Reiner, ... ili Građanska inicijativa U ime obitelji i Željka Markić? Pametnome dosta.

  • hadzostrogi 10.10.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare