To je to što me zanima!

Ministra žele tužiti za duševne boli: 'Mornar je prekršio Ustav'

Roditelji djece koja nisu upisana u škole razmišljaju hoće li tužiti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta jer su smanjene upisne kvote za Grad Zagreb
Vidi originalni članak

Niz je obiteljskih situacija i učenika koji su dovedeni u nezavidnu poziciju zato što je resorno ministarstvo na čelu s ministrom Vedranom Mornarom kršilo Ustav Republike Hrvatske i zakon, rekao je u srijedu Ivica Lovrić, pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Odluku o upisu učenika u prvi razred srednje škole za ovu školsku godinu, koju je u svibnju donio ministar Vedran Mornar, u Gradu Zagrebu smatraju dvojbenom u tehničkom, stručnom i pravnom smislu. Stoga je gradonačelnik Milan Bandić pripremio Prijedlog za pokretanje postupka ocjene suglasnosti te Odluke, koji je u srijedu poslao i Ustavnom sudu.

- Ova naša saga traje od veljače, otkad sustavno upozoravamo Ministarstvo kuda će naše učenike odvesti ova odluka. Ministarstvo je smanjilo upisnu kvotu u Gradu Zagrebu, a iza toga stoji problem upisa od 100 do 150 djece. Prekršeno je temeljno ustavno pravo učenika da se on može školovati sukladno svojim mogućnostima pod jednakim uvjetima kao i njegovi vršnjaci - nastavio je Lovrić.

U Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport smatraju da ministar Mornar i njegovo Ministarstvo protuzakonito odlučuju o upisima u hrvatske srednje škole.

Podsjetimo, Bandić je obećao kako će 56 učenika upisati u privatne zagrebačke škole, a školarinu u ukupnom iznosu od oko milijun kuna platit će Grad Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • bajica1009 05.11.2015.

    Toliku pompu su mogli izazvati samo njegovi zemljaci, i onda stoji i njegova brza intervencija bez podloge u zakonu i sada kao vješt manipulant zaziva ustav i zakon koji ne poštuje ali ne tako dugo i on će u pržun.

  • dipsy2010 05.11.2015.

    A da su ta djeca malo i učila .... ne bi bila u problemima. Roditelji, sramite se..... Potičete narad kod svoje djece i još nemate srama javno istupati.... Krasan ćete primjer djeci ostaviti u nasljeđe

  • skypilot 05.11.2015.

    Hm, hm? Koju će značku danas Matan staviti? To je toliko teško pitanje da sam ja angažirao posebnu agenciju ( Agencija za prigodno nošenje značaka u prigodnim prilikama i neprilikama) da mi odgovori na to pitanje. Odgovor je tajan i ne smije se iznositi u javnosti ali ja ću tu tajnu podijeliti sa vama, makar me kaznilo. Danas će Matan prigodno staviti u rever značkicu Silvana Hrelje, svog pajdaša iz bivših obavještajnih krugova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare