To je to što me zanima!

'Ministre, učenici iz Kaštela imaju jednaka prava na školu'

Željko Jovanović najavio je razrješenje s dužnosti kaštelanskog ravnatelja, koji je odobrio da djeca koja nisu imala potreban broj bodova u ponedjeljak krenu u školu
Vidi originalni članak

Ministar Željko Jovanović najavio je razrješenje s dužnosti kaštelanskog ravnatelja Petra Vrbanića, koji je odobrio da 42 djece koja nisu imala potreban broj bodova ipak u ponedjeljak krene u školu.

- On bi trebao dati ostavku. Primanjem učenika koji nisu ispunili kvotu mi smo formalnopravno pogriješili, ali nismo nikome oduzeli mjesto. Neka me smijeni, pogriješio sam, ali ja se ne kajem - kazao je Vrbanić.

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić rekla je za RTL da poziva ministra da preispita slučaj jer je djeci uskraćeno pravo na obrazovanje pod jednakim uvjetima.


Idi na 24sata

Komentari 76

  • SnježanaCerjan 10.09.2012.

    ako nisu uspjeli skupiti više od 36 bodova za upis, onda neće baš niti briljirati u srednjoj školi....znači...bolje je upisati kraći program od 3 godine, pa ga kako-tako završiti i da imaju bar neko zvanje, nego da gnjave profesore i ostale učenike u četverogodišnjoj školi za koju nemaju uvjete. Jer...ako je potrebno i za druge škole, pa i za fakultete imati neku kvotu bodova za upis, ne vidim razloga zašto bi oni bili iznimka i upisali se tamo gdje nemaju uvjete...Pa ne možeš se niti zaposliti na radnom mjestu doktora, ako nemaš završen medicinski fakultet. Zato...djeco...kad niste dosad učili...onda vas ne treba podržati niti u vašim nastojanjima da se na silu upišete...a i vaši roditelji vas pogrešno odgajaju jer vas uče liniji lakšeg otpora..postizati cilj bez muke...e ne može tako...

  • nabildani 10.09.2012.

    100% podržavam ministra da ne treba dozvoliti upis učenika koji nisu prešli bodovni prag,al isto tako bi dopustio tim učenicima da se upišu, pa da se sami uvjere da oni zaista nisu za četverogodišnju školu.

  • krisskross 10.09.2012.

    s obzirom da su u osnovoj jedva prolazili, vjerojatno bi u srednjoj pali već prvi razred

Komentiraj...
Vidi sve komentare