To je to što me zanima!

Ministri bez znanja Vlade donirali 11,77 mil. kuna

Čobanković, Milinović i Primorac uplatili su novac osječkoj Gradskoj organizaciji Crvenog križa za izgradnju edukacijskog centra u Orahovici
Vidi originalni članak

Osječka Gradska organizacija Crvenog križa u samo godinu dana postala je bogatija za čak 11,77 milijuna kuna. To može zahvaliti donacijama trojice hrvatskih ministara. Ministarstvo Petra Čobankovića dalo je najviše, čak 5,5 milijuna kuna, odmah iza njega je Darko Milinović sa 4,27 milijuna, dok je Dragan Primorac donirao dva milijuna kuna. Sav taj novac uplatio se za izgradnju centra za edukaciju u Orahovici i za humanitarne udruge. Ovako velikodušne donacije vjerojatno su rezultat rada Odbora za gradnju spomenutog centra u kojem su bili Mato Arlović, Vladimir Šeks, Petar Čobanković, Damir Bajs i Dorica Nikolić, prenosi Jutarnji list. Za ove velikodušne poteze svojih ministara Vlada Republike Hrvatske uopće nije znala jer u izvješću za 2008. godinu te donacije nisu navedene. Zanimljivo je i to kako je nakon završetka izgradnje centra koji je stajao oko 33 milijuna kuna Šeks hitno pokrenuo inicijativu za izmjenu Zakona o crvenom križu. Njome bi se Crveni križ legalno mogao baviti komercijalnom turističkom i ugostiteljskom djelatnošću, što do sada nije bilo moguće, piše Jutarnji.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Curious 02.04.2010.

    Zašto bi netko odao priznanje ministrima koji su iz državnog proračuna ukrali novce da bi nešto izgradili u Orahovici??? @konjica krađa je krađa i za sve ljude na ovom svijetu trebala bi vrijediti ista pravila!!!

  • miki22 02.04.2010.

    znači Milinović ima 4,27 miliona kuna da donira a nema za zdravstvo.? nema da ljudima da regrese i božićnice.Sada na kraju hoće da uzme još i prijevoz pa ajde radi za bagatelu. E Milinoviću dabogda ti trebalo zdravstvo i to ovo naše a ne da ideš negdje van. đubre jedno. ako je kriza pa ajde gospodo ministri i cjela vlada sa zastupnicima odreknite se vaše plaće malo. ako je kriza ajde radite vi za 4000 kuna ili 5000 a ne za 15000 ili 20000. štednja gospodo. hrvatska je već 20 godina u krizi i dok svijet polako ali sigurno izlazi iz krize mi tonemo sve dublje i dublje. Ma vidi mafije,digli pola milje kredita da plate ratu kredita hahahaha pa stvarno imamo vladu i državu. A najviše su krivi mali ljudi što im to dopuštaju. Ovoj državi je i bog okrenuo leđa.

  • stari mudrac 02.04.2010.

    \"vlada nije znala što rade ministri\"--pa nisu to anonimusi, to su ČLANOVI VLADE !

Komentiraj...
Vidi sve komentare