To je to što me zanima!

Ministri se sastali s HOS-om: O ploči i dalje nema dogovora

Kako iz braniteljskih krugova doznaje Večernji , sudionici sastanka nisu voljni otkrivati previše detalja iz razloga što konačni dogovor nije postignut, odnosno što se rješenje traži i dalje
Vidi originalni članak

Ministri branitelja, uprave i pravosuđa, HDZ-ovi Medved, Kuščević i Bošnjaković u srijedu su se sastali s pripadnicima HOS-a u Slavonskom Brodu kako bi pokušali naći rješenje za spomen-ploču s pozdravom Za dom spremni koja je podignuta u Jasenovcu u spomen na 11 poginulih pripadnika HOS-a, javlja Večernji.

U ime HOS-a na sastanku je bio Borislav Barišić, predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a, zatim Marko Skejo, ratni zapovjednik IX. Bojne HOS-a te bivši šef HSP-a Anto Đapić.

- Svi moji sastanci bili su uspješni i dobri, pa tako i onaj s HOS-om, i idemo prema rješenju - rekao je Medved, a da se sastanak održao potvrdio je i Marko Skejo kazavši da se zadržao kratko te ostavio ministra Medveda i Barišića. 

Kako iz braniteljskih krugova doznaje Večernji, sudionici sastanka nisu voljni otkrivati previše detalja iz razloga što konačni dogovor nije postignut, što se rješenje traži i dalje, odnosno ono koje bi zadovoljilo sve strane.

Ministri izgleda imaju zadatak uvjeriti HOS-ovce da Vlada uz njihovu suglasnost sa spomen-ploče ukloni pozdrav Za dom spremni. Kako rješenje nije definirano, čini se da se ide u smjeru postavljanja zamjenske ploče bez spornog pozdrava.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • ina67 31.08.2017.

    aKO JE pLENKOVIĆ REKAO, A JE, čiji je to pozdrav nije jasno zašto i što se sad trguje.

  • dal 31.08.2017.

    ''ZDS'' je definitivno DO POJAVE HOS-a, bi kompromitiran dodavanjem onog ''i za poglavnika'', i korištenjem u kontekstu onoga što su ustaše radili. Međutim, taj pozdrav, u obliku, kakav je korišten u prošlom ratu, definitivno je rehabilitiran upravo od strane HOS-a, a radi motiva, načina, i okolnosti radi kojih je nastao HOS, te je svakako skinuta i stigma koju je nosio sa sobom od doba pavelića, i ndh. Dakle, HOS je ''ispravio'' grešku prošlosti, i vratio tom pozdravu mjesto u društvu, koje mu pripada, a koje je netko nekad zloupotrijebio.

  • Zmar116 31.08.2017.

    Preporučam Plenkiju da se svi sastanci i dogovori u potpunosti snime da poslije u javnosti nebi bilo raznoraznih interpretacija tih događanja u dnevnopolitičke svrhe..Neka dobro pazi da ne bude nasanjkan poput naivnog Zokija i navućen da izlane kakvu glupost i nepromišljenost.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare