To je to što me zanima!

Ministrica Bianca Matković postala Kosorici suvišna?

Od kada je na mjestu ministrice, Matković se ne pojavljuje u javnosti, a još rjeđe istupa. Pitanje je za što onda prima oko 18.000 kn plaće mjesečno
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor odbila je odgovoriti što će ministrica bez portfelja Bianca Matković ubuduće raditi u Vladi. Ona je ranije bila zadužena za koordinaciju poslova vezani uz Europsku uniju, no Kosor je od ministara zatražila da osobno nadziru sve procese vezane za završetak pregovora.
- Svaki ministar mora osobno u svom resoru svaki dan provjeravati što je preostalo od poslova za završetak pregovora - rekla je. Znači li to da Matković više ne koordinira poslove vezane za EU, Kosor je kazala da niti jedan ministar ne može svoje ovlasti prenositi na drugoga nego ih mora odraditi.
- U poljoprivredi ima niz poslova prilagodbi kao primjerice za kokoši nesilice. To ne može nitko drugi. Ja se sad malo smješkam, ali to je vrlo ozbiljan posao - kazala je Kosor.
Ovime je Kosor neizravno dala do znanja da je mjesto ministrice bez portfelja postalo suvišno. Pad Biance Matković počeo je odlaskom bivšeg premijera Ive Sanadera. Matković i Kosor ne slažu se najbolje, a prvi sukob koji je izbio u javnost je bio oko tepiha. Od kada je na mjestu ministrice, Matković se gotovo ne pojavljuje u javnosti, a još rjeđe istupa. No, pitanje je za što onda Bianca Matković prima oko 18.000 kuna plaće mjesečno.



KOSOR OČEKUJE ZAVRŠETAK PREGOVORA OVE GODINE
Jadranka Kosor, koja je došla na sjednicu Nacionalnog odbora za praćenje pregovora, očekuje završetak pregovora s Europskom unijom do kraja godine. Najavila je da će se s pregovaračima sastajati najmanje jednom mjesečno, a ako bude potrebe i češće. Formirano je i povjerenstvo, u kojima sjede ministri, koje će raditi na pripremi za povlačenje sredstava iz EU fondova. Što se tiče Slovenije, Kosor očekuje i da će 19. veljače biti pokrenuta barem dva poglavlja. Pred nama je rješavanje problema brodogradnje, ali i topničkih dnevnika zbog kojih stoji poglavlje pravosuđa.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • prljavi mile 10.02.2010.

    Državni aparat se ne smanjuje nego povećava, a na mjesto Biance dolazi drugi HDZ poltron!

  • plavi cvijet 10.02.2010.

    Otići će jednu stepenicu dolje. Kao i do sada. Ako je netko nesposoban nema što raditi u užem krugu ministarstva. To se naravno neće desiti.

  • neoporezivi 10.02.2010.

    Napokon da se počne smanjivati državni aparat !!!! Najlakše gje rađanima uzeti harač....

Komentiraj...
Vidi sve komentare