To je to što me zanima!

Ministrica Divjak časti: Učenici će imati još i jesenske praznike

Škole će svojim osnivačima, gradovima i županijama, ponuditi da učenici idu na jesenske praznike ili da produlje zimske praznike
Vidi originalni članak

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u javnu je raspravu pustilo prijedlog Odluke o početku i završetku nastavne godine, koja bi se najviše trebala svidjeti upravo učenicima.

Jer novom odlukom uvode se i jesenski praznici. Počeli bi 28. listopada 2019. i trajali do 31. listopada. Budući da su Svi sveti u petak, nastava bi tad počela, s tim da bi zbog spajanja vikenda, počela tek 4. studenog.

DIVJAK O LEKTIRAMA Odabrali nastavnici: Čitat će se i 'Harry Potter' i 'Anna Frank'!

No neće svi učenici na jesenske praznike. Škole će svojim osnivačima, gradovima i županijama, ponuditi da učenici idu na jesenske praznike ili da produlje zimske praznike. Županije tada donose odluku koja je obvezujuća za sve škole na njihovu prostoru.

Iz Ministarstva kažu kako su se za uvođenje ovog sustava odlučili nakon eksperimentalne faze kurikularne reforme u kojoj su škole same mogle birati kad žele praznike.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Voltaire_ 26.04.2019.

    Gospodjo Divjak :) Nazalost vi nista ne odlucujete, odlucuje Kaptol :)

  • MarijanGrdašić 26.04.2019.

    Podupirem samo jedne praznike i to na polugodištu točka. Ne treba prekidati obrazovanje mladeži i treba ih učiti dok su svježi.

  • NivesG 26.04.2019.

    Ne smijem pisati ništa o ministrici jer su me tek odblokirali. A da smijem pisalo bi: " Smije se ko p.č.a na nove cipele" ali ne smijem. J.b. ju Harry Potter. Nije čula za Josipa Milanović. Eno ga čami u sveučilišnoj već godinama...Džaba škola.

Komentiraj...
Vidi sve komentare