To je to što me zanima!

Ministrica kulture: Nitko nije razgovarao o mojoj smjeni

Andrea Zlatar Violić opovrgnula je medijske napise da Radimir Čačić nije bio zadovoljan odabirom ravnatelja HRT-a zbog čega je navodno tražio njezin odlazak
Vidi originalni članak

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić opovrgnula je napise iz medija da je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić navodno tražio njezinu ostavku jer je poduprla Domagoja Novokmeta za v.d. ravnatelja HRT-a. Čačić se navodno nije slagao s tim prijedlogom i na toj funkciju je želio Damira Novinića.

- U svakom poslu dolazi do diskusija oko svake teme, oko kandidata, oko argumenata s jedne i druge strane. Međutim na formalnoj razini nije bilo nikakvih razgovora niti najava o tome da bi se radilo o mojoj smjeni - rekla je ministrica novinarima na otvaranju 58. Splitskog ljeta. 

Napomenula je da su svi  u Saboru osim HDZ-ovaca bili suglasni oko kandidata koji, prema njezinim riječima, ispunjava sve uvjete za v.d. ravnatelja. 

Ministrica ne očekuje nikakve primjedbe iz Bruxellesa na ovo imenovanje. 

- Budući da praksa upravljanja javnim televizijama nije ujednačena u Europi, mi dobro znamo da svojom dobrom praksom, a ne formalnim zakonima, možemo dokazati da pod monitoringom, pod kojim jesmo, radimo dobro, pošteno i u najboljoj vjeri da televizija bude javnija i da njezino poslovanje bude u potpunosti transparentno - rekla je Zlatar Violić.


Idi na 24sata

Komentari 87

  • psukan 15.07.2012.

    i ona nesmije reci sto misli, al je fotelja slatka..

  • BernardaMrđa Bratanovic 15.07.2012.

    pitam se otkud novinaru ta vijest ak ni istinita tko zato odgovara uopce???

  • Car Mrgud 15.07.2012.

    Molim admina da mi objasni gdi mi je nestao komentar na članak "čačić htio smijeniti ministricu..." Ni objašnjenja,ni opomene...samo ispario.Molim da ubuduće dobijem bar opomenu...molim vas opomenu.Dobro?

Komentiraj...
Vidi sve komentare