To je to što me zanima!

Ministrica kulture o pristojbi za HRT: Vi ste sve krivo shvatili

Zlatar Violić ispričala se svima i rekla kako je riječ o tek jednom od moguća tri modela. Kaže da će biti odgovorna za sve loše konzekvence u političkom smislu
Vidi originalni članak

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić  ispričala se svima koji su osjetili uznemirenost ili strah zbog osjećaja da im se nameću nova HRT pristojba i nova financijska opterećenja. 

Istaknula je da nije riječ o prijedlogu o plaćanja pristojbe nego o početku rada ministarstva na medijskoj strategiji na kojoj se među ostalim kao tema brojnih rasprava sljedećih mjeseci navodi i financiranje javnih medija. 

Kaže kako je ova sporna opcija samo jedna od ponuđenih, a da je onda u javnosti sve krivo shvaćeno. 

Tri su moguća modela naplate

- Mi imamo obavezu analizirati postojeće europske modele, pa se na popisu našao i ovaj - rekla je Zlatar Violić te ponovila da se HNS, osim poreza na nekretnine, protivi svakom uvođenju novih nameta. 

Osim spornog prijedloga postoje još tri - klasični, odnosno sadašnji, pretplata kao dio računa za struju i putem mobilnih teleoperatera. 

Ministrica je dodala i da preuzima odgovornost  za sve loše konzekvence u političkom smislu i opovrgava sve ideje o sukobu u koaliciji. 

'Živkovića je postavila Vlada i ona će odlučivati o njegovoj sudbini'

O svom savjetniku Milanu Živkoviću koji je medije upoznao s ovim modelom, rekla je da ga je postavila Vlada, pa će Vlada i odlučivati i o njegovom daljnjem statusu. O svom stavu prema njemu kojeg će iznijeti na užem kabinetu Vlade, ministrica je rekla da će javnost obavijestiti na vrijeme.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • ivanfilip 10.12.2012.

    Kaj to nama (cijeloj naciji pa i šire!) ministrica veli "si ste bedaki ,norci.."?! Pa kaj bi drugo kad smo svi,osim nje ,krivo shvatili!!!

  • MAGNUM_2 09.12.2012.

    KRIVO SU ONI SHVATILI kako se vodi i upravlja sa državom i njenom imovinom . Bit razvoja svake države je taj da se razvija privreda i gospodarstvo kako bi ostvarivali profit a ne da potkradate jadne ljude kako bi sami sebi uspjeli isplaćivati plaće i dodatke na kojekakve odbore i is tih istih odbora dolazili ljudima prezentirati Gluposti Zar mislite da nije dovoljna glupost da takve ljude imamo u vlasti.

  • zeko mrkvica 08.12.2012.

    I KAKO DA JA PLAĆAM PRETPLATU I ZAŠTO AKO NEMAM APARATE I STRUJU...!!!!!!!!!!!!!??????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare