To je to što me zanima!

Ministrica poljoprivrede održala bilateralan sastanak s Izraelom

Veleposlanik Države Izrael g. Ilan Mor izrazio je zadovoljstvo online sastankom, koji je bio prvi nakon nekoliko godina. Izrazio je nadu u novi početak provedbe Sporazuma o suradnji iz 2017. godine...
Vidi originalni članak

U utorak, 22. prosinca 2020. godine video vezom je održan bilateralan sastanak ministrice poljoprivrede Marije Vučković s ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Države Izraela Alonom Schusterom.

Na sastanku je usuglašeno kako će se sukladno potpisanom Sporazumu između Vlade Republike Hrvatske i Države Izraela o suradnji u području poljoprivrede potpisanog 2017. godine započeti s procedurom osnivanja Zajedničkog odbora čija je svrha izraditi Akcijski plan s konkretnim projektima i godišnji program suradnje te nadzirati njihovu provedbu. Daljnja suradnja bi se temeljila na zajedničkim projektima za čije bi se financiranje apliciralo putem programa Horizon 2020. Dogovoreni su i daljnji koraci vezano uz ubrzavanje procedure odobrenja za izvoz goveda i ovaca iz Hrvatske u Izrael.

BLAGDANSKA GESTA Veleposlanik Izraela poklonima uljepšao božićne blagdane djeci

- Osnivanje Zajedničkog odbora ubrzat će i unaprijediti izradu Akcijskog plana na kojem će se temeljiti godišnja suradnja koja će, ukoliko možemo donositi zaključak na temelju današnjeg sastanka, biti ugodna, konstruktivna i plodonosna. Vjerujem da će suradnja država Hrvatske i Izraela donijeti objema korist te ćemo postati važni uzajamni vanjskotrgovinski partneri - istaknula je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Veleposlanik Države Izrael g. Ilan Mor izrazio je zadovoljstvo online sastankom, koji je bio prvi nakon nekoliko godina. Izrazio je nadu u novi početak provedbe Sporazuma o suradnji iz 2017. godine u korist obje države.

- Izrael je spreman podijeliti svoje iskustvo u poljoprivredi s Hrvatskom, također i na komercijalnoj osnovi.  Godina 2021. i godine koje slijede biti će godine u kojima ćemo zajednički provoditi razne projekte iz područja upravljanja vodama i tlom, istraživanja i razvoja, a također i projekte iz Zelenog plana i iz UN-ovih Ciljeva održivog razvoja (UN SDGs).

Veleposlanik je izrazio i zahvalnost ministrima na vrlo produktivnom i konstruktivnom dijalogu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare