To je to što me zanima!

Ministrica Pusić: Ulazak u EU je važan zbog tri i pol stvari

Tri i polnajvažnija razloga za Europsku uniju su po mišljenju ministrice Vesne Pusić politička i financijska stabilnost, korištenje EU fondova te građanske slobode
Vidi originalni članak

Ministrica vanjskih poslova je u Dnevniku Nove TV kazala kako za ulazak u EU postoje tri i pol važna razloga. Navela je političku i financijsku stabilnost, korištenje fondova i građanske slobode. Vesna Pusić kazala je kako će se mnoge stvari promijeniti ulaskom naše zelje u Europsku uniju. Kazala je kako već imamo puno zakona koji su isti kao u EU.

- Činjenica je da smo neke stvari već promijenili ali još ne osjećamo posljedice, npr. pravosuđe. Mi sada zaista imamo temelje da se izgradi funkcionirajuće i stabilno pravosuđe čiji je cilj i kratkoća - rekla je u intervjuu. 

Dodao je kako je referendum o EU drugi važan dan iza 19. svibnja 1991. 

>>> Cijeli intervju čitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Faustina009 23.01.2012.

    Nikakav EU novac nam neće donijeti financijsku stabilnost, ako će i dalje postojati ljudi koji će taj novac uspješno sebi trpati u đep, bez ikakove kontrole i sankcija, i ako taj novać neće ići tamo i za te svrhe za koje je namjenjen..Isto tako taj isti novac kojeg ćemo mi dobiit od EU, mi ćemo to morati vratiti..Daj Bože da sav nivac koji dobijemo od EU bude iskorišten za razvoj gospodarstva i da niti ejdna EUR-o ne bude ukraden o dnekoga i za nečie privatne svrhe.

  • BlackRaven 23.01.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • gogaIII 23.01.2012.

    Strašno je ovo što se dogodilo! :((( Još presterašnije smatram činjenicu da je samo 43% glasača izašlo na izbore!!! I ne razumijem sve one koji su 1991 na referendumu (da podsjetim; tada je bilo 93% glasača) glasali za samostalnost Hrvatske da su na ovom referendumu zaokružili za EU :(((( Stvarno žalostan dan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare