To je to što me zanima!

Ministrica: U veljači kreću prva rušenja bespravnih građevina

Šansa za legalizaciju dana je svima i sada je na snazi nulti postotak tolerancije za one koji nisu podnijeli zahtjev - poručila je ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš
Vidi originalni članak

Prva rušenja bespravno izgrađenih objekata počinju idući mjesec. Zadnjim danom 2012. godine vlasnicima je istekao je rok za predaju zahtjeva za legalizacijom svojih građevina i sada rušenje može početi. 

- Početkom veljače bit ćemo spremni to sve zajedno složiti, napraviti i pokrenuti. Složiti neke kategorije, vidjeti što i kako. Nije svugdje sve isto - rekla je za Media servis ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš. 

Gdje će bageri prvo krenuti još se ne zna. 

Izvjesno je tek da će svi koji nisu podnijeli zahtjev Ministarstvu graditeljstva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata biti srušeni. Koliko je točno zahtjeva stiglo u 53 područna ureda, Ministarstvo će objaviti sredinom siječnja. 

- One koji nisu predali zahtjev složit ćemo u tri ili četiri kategorije, ovisno o veličini zgrade, o smještaju u prostoru i ovisno jesu li te zgrade za stanovanje. Kad ih složimo u te kategorije, onda ćemo ići u izvršenje jer drugog izbora nemamo - pojašnjava Mrak-Taritaš. 

- Šansa za legalizaciju dana je svima i sada je na snazi nulti postotak tolerancije za one koji nisu podnijeli zahtjev - poručila je ministrica i dodala: 'Ovaj zakon je omogućio da sve ide brzo, učinkovito ali ovisno o tome u koju skupinu pripadate, morate dati minimum dokumentacije da netko može evidentirati tu nelegalnu zgradu'.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Antena 12.09.2013.

    Nekako mi "najdraza" ona recenica - svatko je imao priliku i mogucnost podnijeti zahtjev za legalizaciju! Nije kvaka u hebenom zahtjevu, nego u lovi!

  • Antena 12.09.2013.

    Mene samo interesira a kuda ce sa svom tom sutom i otpadom od svih tih srusenih objekata? Imat cemo, definitivno, najvise odlagalista otpada u EU-u!

  • pero_ 10.01.2013.

    Mislim da ce gdja ministrica sama sebi skociti usta. Prema podacima od 29-30.12.2012. zahtjevi nisu predani za oko 20000 objekata. Tko ce to srusiti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare