To je to što me zanima!

Ministrice Kosor, hoćete li se ispričati "mrtvacu"?

Nakon članka u 24sata Vladi Čičeku (44) stigao je poziv iz Ministarstva branitelja. Zašto je branitelj za većinu institucija mrtav, tek se treba utvrditi...
Vidi originalni članak

Ministrica branitelja Jadranka Kosor tražit će istragu, ali i odgovornost onih koji su pogriješili u slučaju branitelja Vlade Čičeka (44), izjavila je glasnogovornica ministarstva Martina Banić. Čičeku Fina ne može isplatiti dividendu na udjele iz braniteljskog fonda jer je, prema evidenciji Ministarstva branitelja, mrtav od 1995. godine. U Ministarstvu se pravdaju da je Registar branitelja sastavljen na temelju podataka iz MUP-a i MORH.
- Mi smo u konkretnom slučaju podatke dobili od MUP-a - rekla je Banić. Nakon što je u 24sata objavljena priča o branitelju koji vodi bezuspješnu borbu s državnom administracijom, Čičeku je zazvonio telefon. U nedjelju ga je nazvao državni tajnik Ministarstva branitelja Krunoslav Mesarić. Čičeka je zamolio da dođe u Zagreb kako bi se riješio njegov slučaj.
- To me jako povrijedilo. Nemam ni za kruh, a kamoli za kartu do Zagreba. Ne želim ići do Ministarstva da bi mi tamo rekli da su pogriješili. Ako žele ispraviti svoju pogrešku, neka dođu k meni - rekao je Čiček nakon razgovora s državnim tajnikom. Podsjetio je da je Ministarstvo branitelja zvao bezbroj puta, na mnoge radne dane, a čak im je poslao i pismo u kojem ih moli da ga “ožive”.
- Tada nitko sa mnom nije želio progovoriti ni riječ. Ne znam otkud sada tolika želja da se sa mnom razgovara, i to baš u nedjelju - kaže ogorčeni Čiček.
Nekad pričuvni policajac, Vlado Čiček iz Novigrada krajem 1995. godine završio je na odjelu kirurgije u riječkoj bolnici s prostrijelnom ranom glave. Kao 70-postotni invalid danas prima mirovinu od 1400 kuna i jedva preživljava.

MUP ĆE ISPITATI SLUČAJ ČIČEK
Prema našim evidencijama, Vlado Čiček je živ, a kako se pogreška dogodila, pojma nemam, izjavila je glasnogovornica istarske policije Nataša Rogić. Iz Ministarstva unutarnjih poslova poručuju da će ispitati slučaj Vlade Čičeka, tj. provjeriti o čemu je riječ. Tako će za institucije Čiček još neko vrijeme biti mrtav.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Mr X 14.04.2008.

    Gospodina smatraju mrtvim i to poslje revizije nakon koje ima jos vise branitelja nego prije, a meni kazu da ima treba ratni put da bih dokazao da sam HR dragovoljac branitelj, Pokaza san im ja i vojnu i moje cetiri radne knjizice u kojima stoji razdoblje u kojoj sam bio u ZNG HR, ali ne moze to tako, ma neka idu k vragu, Znam neke iz ZG koji primaju 3700kn mirovinu jer su istegnuli nogu, ratni vojni invalid, nogu je istega kad je vuka masine iz Borongajke, ali taj invalid ima i firmu za proizvodnju i preradjivanje povrca, e moja HR ja ti tebe nikako ne razumim, ako je u mirovini ne moze onda raditi, koga vi he###te

  • entoni 14.04.2008.

    Kusirica još jedan odličan komentar,bravo ! Smuc slažem se,sve ste rekli kaj treba ! Kam mi idemo ??

  • Kusirica 14.04.2008.

    Smuc, poznam mentalitet Istrijana jer sam i sam Istrijan! No i pizde u njemu i zavisnih ljudi, pa bio dosljak ili domorodac. A Novigrad isto, za kojeg bi si najradje oci iskopali umijesto cuviku pomogli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare