To je to što me zanima!

Minute znače život: Zrakoplov vlade letio u Hamburg po srce

Pacijent je čekao srce u KBC-u Zagreb. Vladin avion poletio je iz glavnog grada prema Hamburgu u 4:56 sati, a u 11:20 sati već je bio natrag. Srce su dopremili posebnim vozilom do KBC-a Zagreb
Vidi originalni članak

Vladin avion tijekom noći i jutra 30. svibnja letio je na relaciji Zagreb - Hamburg - Zagreb, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a.

Operativni centar Ravnateljstva civilne zaštite 30. svibnja u 2:58 sati primilo je zahtjev koordinatora za transplantaciju Ministarstva zdravstva za hitnim prijevozom i Zagreba u Hamburg i natrag za potrebe prijevoza srca za transplantaciju za hitnog pacijenta u KBC Zagreb.

Zrakoplov Vlade, zajedno s liječničkim timom, poletio je iz glavnog grada u 4:56 sati, stigao je u Hamburg u 6:20, a u Zagreb se vratio u 11:20 sati.

Dočekalo ga je vozilo namijenjeno za potrebe transplantacije i srce je, uz policijsku pratnju, prevezeno do KBC-a Zagreb, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.
 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • POTPEC 31.05.2019.

    Neš ti vjesti. Pa to je sasvim normalno i bolje je poslužio nego da političare vozi na odmor, šta se nažalost u tajnosti često i radi. Taj avin i triba služiti prvenstveno građanima Hrvatske jer oni su ga i kupili i održavaju.

  • kara marko 31.05.2019.

    Vise vrijedi 1 srce u Zagrebu nego 70 zivota u Istri.

  • 31.05.2019.

    Ja bih prije rekao naš zrakoplov, čijim novcima je kupljen, održavan, tankan? Svaka čast, neka ima neke koristi i od njega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare