To je to što me zanima!

MIP je predložio Saboru da udovolji zahtjevima Horvata

„Horvatov je zahtjev utemeljen na zakonu i MIP ga je prihvatio“, rekao je Hini predsjednik MIP-a Robert Jankovics nakon elektroničke sjednice Povjerenstva
Vidi originalni članak

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) predložilo je u utorak Hrvatskom saboru da Darku Horvatu, bivšem ministru graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, aktivira zastupnički mandat i da ga odmah 'zamrzne', odnosno stavi u mirovanje.

„Horvatov je zahtjev utemeljen na zakonu i MIP ga je prihvatio“, rekao je Hini predsjednik MIP-a Robert Jankovics nakon elektroničke sjednice Povjerenstva.

ROKOVI CURE Vrte se nova imena, ali Plenki još nema nasljednika Horvata

Naglasio je kako takva odluka nije presedan te kako se identičan slučaj, onaj bivšeg ministra obrane Ante Kotromanovića (SDP), dogodio u siječnju 2016.

Kotromanović je prestao biti ministar, ali se nije htio vratiti u Sabor, no aktivirao je mandat, pa ga odmah zamrznuo, podsjetio je.

Bivši ministar graditeljstva uhićen je prije desetak dana zbog sumnji na zlouporabu položaja i trenutno je u istražnom zatvoru.

OKUPLJANJE U VARAŽDINU Horvat promijenio mišljenje: Opet je pozvao Karačića i Šegu! Stivi je novi trener golmana

MIP se nije suglasio sa zahtjevima da skine imunitet Mati Frankoviću (HDZ) i Marinu Miletiću (Most).

U Miletićevu slučaju radi se o klasičnoj privatnoj tužbi zbog klevete, dok u Frankovićevu Društvo prijatelja Grada Dubrovnika traži nastavak kaznenog progona kao supsidijarni tužitelj, iako je USKOK odbacio njihovu prijavu, naveo je predsjednik MIP-a.

O prijedlozima MIP-a još se treba očitovati Hrvatski sabor.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 01.03.2022.

    Treba mu odmah dati novi stan, veću plaću, imunitet i sve povlastice. Zaslužio je više nego vjerodostojno.

  • staravjestica 01.03.2022.

    Neka zakonodavno odrede da svi koji su osuđeni za nestoniz svog mandata ne mogu vise imati nikakve povlastice, pa ce se svatko tko je ministar zapitati kakvu ekipu ima oko sebe, a i sta radi, i kako radi. Ovako ih bas boli briga

  • macor11 01.03.2022.

    Evo ga kuka da je nevin. I da korupcija, sto se njegovoga slucaja tice, nosi zensko ime. Srecom sto je ta "korupcija" sacuvala sve sms-ove.

Komentiraj...
Vidi sve komentare