To je to što me zanima!

Mirela Holy tvrdi: Moramo potpuno legalizirati konoplju!

Poslijepodne će Sabor raspraviti o novom prijedlogu Socijaldemokrata da se legalizira konoplja. Njihova je želja da se iskoristi puni potencijal i sagledaju njene zdravstvene, gospodarske i okolišne dobrobiti
Vidi originalni članak

Članica aktiva Socijaldemokrata Mirela Holy predložila je zakon o lagalizaciji konoplje.

- Često se zanemaruju okolišni potencijali konoplje koja je vrlo jaki čistač tla od toksina i kemikalija te upija jako velike količine ugljičnog dioksida. Naime, konoplja upija više od četiri puta Co2 nego drveće, što govori njenoj važnosti za suzbijanje klimatskih promjena - upozorila je.

LEX CANNABIS Holy o legalizaciji marihuane: Nitko nije umro od predoziranja konopljom. Važna je za oboljele

- Ako želimo iskoristiti puni potencijal konoplje, moramo potpuno legalizirati i liberalizirati tu biljku, koja ima fenomenalne potencijale i u ekonomskom smislu jer se od nje može proizvoditi između 25 i 75 tisuća različitih proizvoda. Ima i znanstveno dokazano medicinske benefite - naglasila je Holy.

Zakon, pojasnila je, predviđa i proizvodnju konoplje u građevinske svrhe, za proizvodnju biokompozita koji može zamijeniti plastiku koja je veliki okolišni problem.

UŽIVO S MARKOVOG TRGA UŽIVO Nastavila se sjednica Sabora, u tijeku nove rasprave

Kao ilustraciju navela je Kanadu koja je 2020. legalizirala konoplju u rekreativne svrhe i 2021. godine, prema podacima njihove gospodarske komore, uprihodila 17 milijardi dolara od rekreativnog kanabisa te je otvoreno deset tisuća radnih mjesta i još deset tisuća povezanih s njima.

Koautorica Zakona Vesna Nađ smatra da sve dok se u Njemačkoj ne progura ovakav zakon, neće ni u Hrvatsku i da bismo trebali predvodnica u legalizaciji konoplje, a ne 'poslušni štreberčić' koji čeka da EU donese uredbu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare