To je to što me zanima!

Mirjana na rubu suza: Ivo neće doći kući, već u hrvatski zatvor

O zapljeni umjetnina: Kći me tješila. Kazala je da ćemo sada imati manje prašine za brisanje, ispričala je M. Sanader u prvom intervjuu od kada je Ivo u pritvoru
Vidi originalni članak

Mirjana Sanader posjetila je u četvrtak supruga u pritvoru u Salzburgu. Doputovala je vlakom. Nakon toga skočila je do Beča kako bi dala intervju za austrijski Kurier. S novinarkom se sastala u dalmatinsko - bečkom restoranu Ragusa, vlasnika Ivana Kožula. Za ručak je naručila škarpinu sa blitvom i krumpirom. Nije skrivala nervozu. Ovo je prvi intervju koji je Mirjana Sanader dala, od kada je njen suprug Ivo u pritvoru. 

- Supruga u pritvoru mogu posjetiti svaki četvrtak, a zajedno provedemo tek sat vremena. Uglavnom pričamo o obitelji - opisala je Mirjana susrete iza rešetaka salzburškog zatvora. 

Kaže kako se bivši premijer drži bolje od nje. Njega ipak, kaže Mirjana, štite debeli zatvorski zidovi, dok je ona izložena medijskoj hajci.

- Suprugu se nisam žalila, ne bi bilo pošteno zbog svega što on prolazi. Osim toga, mora biti skoncentriran na svoju obranu. On je potpuno nevin i to će se dokazati jednog dana - ispričala je Mirjana Sanader i dodala kako ju je uhićenje supruga iznenadilo jer je on bio na službenom putu. Tvrdi da nije bježao u SAD te da je izašao iz kuće u 9 ujutro, a imunitet mu je skinut tek u četiri sata popodne. Novinarki je priznala kako se u Austriji osjeća puno bolje nego u Hrvatskoj  pa joj posjeti suprugu dođu kao godišnji odmor.

 - Kćer je nedavno bila u Mađarskoj i kaže da se opustila i dobro provela jer ju nitko ništa nije pitao - kazala je Mirjana i još jednom ponovila kako su ona i kćer podvrgnute psihičkom i fizičkom teroru. 

Mirjana se požalila i na zapljenu umjetnina. Kaže kako im je kuća sada potpuno prazna, a oduzeli su im čak i uokvirene božićne čestitke.

  - Bruna me tješila. Kazala je da ćemo sada imati manje prašine za brisanje - ispričala je Mirjana. Tvrdi i da je za račune njenog supruga u Austriji i Švicarskoj doznala tek sada. 

Na pitanje novinarke je li joj žao što Sanadera još nisu pustili iz pritvora i što još nije došao kući, Mirjana je kazala: 'On neće doći kući, već u hrvatski zatvor. Ne vjerujem u pošteno suđenje'.

Idi na 24sata

Komentari 301

  • Prva Proleterska_1 19.01.2011.

    Kad će te se osvestiti i ustanoviti, da nema u državi i od države ništa dobro za oćekivati i dobiti. Pa država je svakom pojedincu neprijatelj i radi toga rjećenica MI ne postoji . Postoji samo rjećenica JA ,kontra države i ciloga svita. Smrader je to shvatio odmah, dok pola vas ovde plaće i lije suze, nad pokradenim narodom i državom. Nema više Socializma i sve je našei moramo na naše paziti, sad je sve državno i privatno i ne naše , pa nas stoga mora boleti levo uho, ako neko nanese štetu drugima . Va žno je , da nije šteta nanesena MENI. E sad stvari stoje malo pobrkano , jer je hdz tolko pokrao , da je sa time pokrao i MENE. Ako netko ukrade MENI ja ću ga ganjati do pakla. Ko vam brani , da izađete na ulice i zbacite i pozatvarate bandu? Nitko !!! Možda vas sprečava hebena rjećenica MI . Kako kad postoji u jedinke samo JA !!

  • marina 35 19.01.2011.

    počasni predsjednik,HDZ-a ovo nisu ljudi,nego obična gamad,

  • Prva Proleterska_1 19.01.2011.

    Evo, pošto vam hdz još prikriva a radi na tome , da dobije naredne izbore, na bilo koji naćin i preko vaših leđa , unapred vas obaveštavam, da če doći do konaćne blokade od strane SLO , kao i razgradnje u stvari opoziva sklopljenoga sporazuma o arbitraži, radi radnji ministarstava, koji pod njezinom paskom , prave i donose zakone , koji prejudiciraju sporazum, iako se je SAMA pismeno obavezala , da će poštivati , do konačne odluke arbitraže , stanje na dan 27.06 1991 g. Nemojte onda poć za njom , jer jednom ste već pošli za Smraderjem, a magarac ne ide dva puta na led.

Komentiraj...
Vidi sve komentare