To je to što me zanima!

Mirjana: Neću biti žrtveno janje u državi koja propada

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mirjana Pukanić je ispričala kako je zvala Mesića i zamolila da razgovara s Ivom Pukanićem. Bila je bez "dinara" i bila prisiljena posuđivati novac
Vidi originalni članak

Mirjana Pukanić, supruga pokojnog Ive Pukanića, u današnjem je izdanju Infopunkta Radija Trsat sa slušateljima podijelila svoje najintimnije trenutke i misli.
- Osjećam se zbunjeno, tužno. U isti tren pojavljuju se osjećaji bijesa, tuge, nepravde, jada. Nisam ni na nebu ni na zemlji. Javno sam prozvana od strane predsjednika Mesića da me policija ispita. Pa svi znaju gdje sam i da me se može ispitati kad god treba. Ta Mesićeva izjava je po mom mišljenju van pameti. Očekivala sam da će me policija ispitati, a predsjednik svašta ispali pa ostane živ. Pod policijskom sam zaštitom u Sigurnoj kući na tajnoj adresi. Nisam ja žrtveno janje države koja propada, u kojoj nema pravde, sigurnosti. Ispitati me se može kad god netko poželi. Naravno da ću se odazvati na ispitivanje. Nisam pobjegla iz države, nisam u Argentini, policija zna gdje sam - rekla je.
- Mesić je s Ivom često komunicirao. Zvala sam Mesića da kaže Ivi kako bi voljela da se rastava ubrza i da počnemo normalno živjeti. Ja sam bez dinara, morala sam posuđivati novac što je neugodno i uvredljivo. Željela sam konačno uspostaviti odnos sa svojim djetetom koje je poremećeno zbog ove situacije. Ne znam što je Ivo rekao Mesiću na te moje molbe. Ivo je poginuo, krajnje mi je žao što se to desilo. Voljela bih da smo se suočili na sudu i rekli što koga ide. On je otac moga djeteta. Na početku je bilo prekrasnih trenutaka, no posljednjih 15 godina ne računam. Brak je izvana bio lijepa fasada, a iznutra trulež. Ivo je prvi počeo pisat ružne stvari o meni u Nacionalu. Da nije bilo medija i novinara ja bih završila u Vrapču. Pokoj mu duši, neka pred Boga dođe čist. Zvala sam medije da me zaštite jer ja nisam psihički bolesnik i nitko me nesmije prisilno hospitalizirati.
Nikada nisam mislila da će Ivo ovako završiti. Da je osjećao da je u opasnosti i bojao se za svoj život tada bi sigurno tražio zaštitu za dijete i sebe. Čula sam da je toga dana kada je ubijen bio dobro raspoložen, da je jeo ćevape i trebao je s kćerkom otići u kupovinu prvih štikli. Ivo je tražio da se skine policijska zaštita. Kada se desila situacija s obitelji Hodak, nazvala sam prijateljicu i rekla da kaže Ivi da ponovo traži zaštitu, jer grad je postao ludnica. On je novinar, istraživač, mnogima je stao na žulj, moje je dijete također bilo ugroženo. Imao je on prijatelja u podzemlju, prizemlju i nadzemlju. Imao je puno prijatelja i neprijatelja. Moja kćer sada živi s domaćicom koja je već osam godina kod nas. Sa mnom za sada ne komunicira. Nadam se da će se to promijeniti. Ja nju bezuvjetno volim, ona je moje dijete. Izgubila je oca i znam da joj je teško. Smatram da je Ivo previše znao. Žao mi je njegovih roditelja koji su izgubili sina. Još uvijek ne vjerujem da ga nema. Mislim da će odnekuda doći, da će nešto poručiti.

SARA PUKANIĆ NE ŽELI ŽIVJETI S MAJKOM
Maloljetna kćer Ive Pukanića, Sara izrazila je želju da nadležni centar za socijalni rad njezinim skrbnikom imenuje Vlastu Berger, njezinu dugogodišnju dadilju i kućnu pomoćnicu. Sara navodno vrijeme do svoje punoljetnosti, narednih pet i pol mjeseci, ne želi provesti s majkom Mirjanom. Sama M. Pukanić odmah nakon ubojstva supruga izrazila je namjeru poštivanja kćerkine želje.
No, prema zakonu pored živog i zdravog roditelja te ako mu nije oduzeto roditeljsko pravo ne postoji mogućnost skrbnikom djeteta proglašavati treću osobu. Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb, Marija Pavić objasnila je specifičnosti ovog slučaja.
- Želju Sare Pukanić naravno da treba poštivati, no do njene je punoljetnosti za nju odgovorna isključivo njezina majka, kazala je Pavić. Ukoliko se Mirjana Pukanić želi vratiti u stan i preuzeti brigu o kćeri, ona to može i ima pravo učiniti.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • sunce10 29.10.2008.

    a zbog čega jon njena majka nije ostavila ništa nego unuci,,,,ako je ona tako dobra TU NEŠTO SMRDI MA DAJTE LJUDI MOJI ŠTA VAM JE.......

  • arwenn 29.10.2008.

    svaka cas mrtvima ,ali smatram da ce sada napokon gda .Pukanic doci na svoje i poceti ce normalno zivjeti.strasno mi je bilo citati kada je gda.Pukanic morala zvati Measica da trazi novce koji su i njeni da ima za zivot,a pokojni kupuje vile....sa njenim novcima.

  • sablja 29.10.2008.

    Svatko od nas može misliti i komentirati ovaj događaj kako želi, ali osobno smatram da je istina negdje na sredini. Ne bih se usudila prikloniti niti jednoj strani jer je cijeli slučaj javnosti poznat preko raznih medija koji su pisali prema vlastitim simpatijama bez dokazanih argumenata. U cijelom tom nemilom događaju vidim tragediju jedne obitelji u kojoj će najviše stradati nedužno stvorenje a to je kći Mirjane i Pukija. Želim da se otkrije istina, nađe ubojica i motiv, kao i naredbodavac, a djevojci od srca želim da se oporavi od ovog užasa i nastavi živjeti normalnim životom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare