To je to što me zanima!

Mirna subota: Izborna šutnja prolazi bez ozbiljnijih dojava

Kao primjer zaprimljene dojave u Državnom izbornom povjerenstvu spominju pritužbu jednog građanina da je u poštanskom sandučiću našao promidžbeni letak
Vidi originalni članak

Subota, dan prije drugog kruga lokalnih izbora, protječe bez ozbiljnijih dojava o kršenju izborne šutnje koja je počela u ponoć, a završava u nedjelju, 4. lipnja, u 19 sati sa zatvaranjem birališta.

Dan je vrlo miran, nema nikakvih ozbiljnijih dojava da se šutnja krši, kažu u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) i kao primjer zaprimljene dojave spominju pritužbu jednog građanina da je u poštanskom sandučiću našao promidžbeni letak.

Iako svoju izvršnu vlast u drugom krugu ne biraju sve lokalne jedinice, izborna šutnja vrijedi za cijelu državu, sve izborne sudionike i sve medije.

Osam županija, Grad Zagreb koji ima status grada i županije, 54 grada i 102 općine izabrat će u nedjelju svoje župane, gradinačelnike i načelnike te njihove zamjenike. Pravo glasa ima 2 milijuna 791 tisuća birača, a birat će se na oko 4500 biračkih mjesta.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • kresimir1971 03.06.2017.

    osim pernarovih nebuloza na 24!

  • LANA555 03.06.2017.

    Na prvom krugu baš nije bilo mirno a sad na drugom je kakti mir.Hahaha da Anka +Badič = treči put upali.

  • Rockon 03.06.2017.

    i koja će kazna bit stranci koja je ovome liku poslala taj letak? Naravno, nikakva! I koja je svrha onda te izborne šutnje i svega ovoga?

Komentiraj...
Vidi sve komentare